Puderi koje treba izbegavati

Kozmetičko tržište nudi zaista velik broj pudera za lice, ali mnoge žene još ne znaju da izaberu onaj pravi.

Idealan tečni puder nije lako odabrati, a s obzirom na to da znatno utiče na tvoj izgled, važno je izdvojiti malo vremena i pronaći onaj koji će na licu izgledati potpuno neprimetno i naglasiti tvoju prirodnu ljpotu. Za početak, isključi pudere koji nikako ne dolaze u obzir.

Ovi puderi uvek su loš izbor:

1. Puder koji je pretaman

Devojke često biraju pudere koji su i do tri nijanse tamniji od njihovog tena. To je velika greška jer zbog toga lice izgleda neuredno, a ceo utisak je jeftin. Izaberi puder u nijansi svog tena, a boju licu daj uz pomoć bronzera.

2. Jeftini puder

Naravno, ne kažemo da moraš potrošiti bogatstvo na tečni puder, ali oni koji su veoma jeftini često imaju i lošu teksturu što se zaista vidi. Bolje uštedi na lakovima za nokte, senkama i rumenilu.

3. Puder za pogrešan tip kože

Imaš mešovitu kožu, a nosiš puder sa svetlucavim česticama? Ili imaš suvu kožu, a nosiš puder za matiranje? Nošenjem pogrešnog pudera izmučićeš kožu i izgledati neuredno pa, ako ne znaš sama koji je tvoj tip kože, pitaj prodavačicu u parfimeriji za savet.

4. Puder od drugarice

Ona ga obožava, ali je i nekoliko puta tamnija od tebe i ima sasvim drugi tip kože? Izbegavaj pudere koje su ti preporučile drugarice i koristi isključivo one koji odgovaraju tvom licu. Puder nije higijenski posuđivati.

5. Pregust puder

Veoma gust puder loše izgleda na mladom licu, čak i ako ima bubuljice. Dopusti koži da diše i odaberi laganiju varijantu pudera.

Autor: 021

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin