Đak petak u sastavu poručio: "Učiteljice vidimo se u Strazburu"

Početkom školske godine podrazumeva se da će đaci pisati sastav na temu: "Kako sam proveo raspust", ali je jedan neimenovani dečak iz Srbije svoj sastav napisao na sasvim jedinstven način.

Neki se vrate s raspusta puni utisaka i dogodovština, a neki ne žele da pričaju o svom odmoru.

Na stranici "zelena učionica" objavljen je tekst učenika petog razreda koji je na odličan način želeo da izbegne da priča o letnjem raspustu.

"Kako sam proveo raspust – nikoga ne treba da zanima. Ovo je moja lična stvar, kao što je i leto - moje lično vreme za odmor, i ne moram za to polagati račune u ovom sastavu. Treba da se poštuju ljudska prava. Ako dobijem keca iz ovog sastava, onda ćemo se, draga moja nastavnice, videti na Sudu za ljudska prava u Strazburu. Dobićete poziv od njih, a ja ću već biti tamo u vezi drugog posla. Kojeg – i to je moja lična stvar i nikoga ne treba da zanima", napisao je dečak.

Uspomene sa letovanja 2016. čuva samo za sebe.

  • Snežana

    13.09.2016 06:04
    To nije sam napisao, već osoba koja mu stalno piše a ovog puta nije imala inspiraciju. Tako to dete može potezati Strazbur kad god mu se ne uči i ne rade domaći zadaci.
  • mrva

    09.09.2016 13:02
    Meni se tekst dopada. Dopada mi se pre svega jer u tom detetu vidim potencijalno jaku ličnost, sa integritetom, drugačijeg svakako, verovatno i inteligentnijeg od ostatka, zapravo svakako inteligentnijeg ako je sastav sam sročio. To je nešto što bi trebalo biti negovano, ali nije. Škole su sa druge strane podređene stadu i neguju čoporativan način razmišljanja, škole su fabrike mediokritetskog profila ljudi, tupavih glasača neke buduće kretenske partije koja će upravljati Srbijom.

    Neko u komentarima kaže "u moje vreme nisi smeo... to i to..." Pa šta hoćeš time da kažeš!? Ni u moje vremene nije bilo kao danas, i svako vreme je drugačije i nosi svoje... Generacije koje su dobijale u školama vrbovim prutićem, vodile su nam državu devedesetih a mnogi je i danas vode! Treba li da zaključimo da su ispravno vaspitani i školovani?

    Osvestite decu, gajite individualni način razmišljanja, podstičite njihove talente i dobićete ličnosti koje imaju kritičku svest (za razliku od Srbije danas) i misle svojom glavom.
  • Hadus

    07.09.2016 22:20
    previše slobode
    U moje vreme nisi smeo da odgovaraš učitelju, nastavniku ili profesoru... Imali smo poštovanja pre svega prema samoj instituciji pomenutih... Tačno znam da kada bih uradio ovako nešto, prvo bih dobio jedan u dnevnik, pa bi onda usledio razgovor između razredne i roditelja i na kraju razgovor roditelja i mene. Prvo bi me bilo sramota od celog razreda što sam za glupost dobio 1, onda bi moja mama crvenela na razgovoru sa razrednom a onda bih crveneo ja posle razgovora sa majkom... Što bi mi to trebalo u životu? A sad te ne može da dobije jedan, te ne sme da se izbaci sa časa, pa ne može se viknuti na dete... Kako naučiti dete da poštuje nekog ako će mamička da mu ocenjuje roditelje i da stoji iza svog princa/princeze svaki put kad zas..re nešto?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Porodica i dom