Jedite tri jabuke dnevno

Jabuka na dan pomaže da ostanete zdravi, a tri mogu da pomognu da izgubite suvišne kilograme.

Držanjem dijeta sa jabukama, svake nedelje telo će biti lakše za po jedan kilogram. Dijetu je osmislila američka nutricionistkinja Tami Flin i ona podrazumeva da pre doručka, ručka i večere pojedete jednu jabuku.

Na ovaj način pojačaćete osećaj sitosti i tokom obroka u organizam uneti manju količinu hrane. Jabuke su bogate dijetalnim vlaknima koja povoljno utiču na probavu i smanjuju nivo holesterola, one takođe, sadrže i flavonoide koji pomažu u sprečavanju srčanih bolesti i nastanka raka.

Tokom ovog režima ishrane, savetuje se uzimanje četiri do pet obroka dnevno, dok je unošenje grickalica i slatkiša zabranjeno. Svaki glavni obrok trebalo bi da sadrži proteine jer oni smanjuju apetit i ubrzavaju gubljenje kilograma. Kako biste utolili glad, ali i smanjili želju za slatkišima, neophodno je da jedete što više raznovrsnog voća i povrća. Od namirnica se još preporučuju uzimanje nemasnog jogurta i sira, zelene salate, brokolija, jaja, govedine, ribe, piletine, ćuretine, ovsa i integralnog pirinča.

Kako bi učinak ovakvog režima ishrane bio što bolji, stručnjaci savetuju i lagano vežbanje tri do četiri puta nedeljno u trajanju od 30 minuta.

Primer jelovnika

Doručak: jedna jabuka, omlet od jaja i nemasnog sira

Prepodnevna užina: kriška nemasnog sira i čaša nemasnog jogurta

Ručak: jedna jabuka, pileća prsa sa roštilja, kuvani brokoli, 200 grama integralnog pirinča

Poslepodnevna užina: šolja kakaoa

Večera: jedna jabuka, riba sa roštilja, zelena salata 

  • Novosađanin

    24.09.2016 12:33
    zaista?
    ...i to u interesu što bržeg dobijanja kancera - pa jabuke se, pobogu, prskaju minimum 13 do 19 puta u toku sezone, kad je zagrizete lepo osetite umilni ukus i miris pesticida - izuzetak su, naravno stare sorte koje nisu do besvesti izukrštavane za potrebe hipermarketa pa su zadržale otpornost i skoro da se i ne prskaju - ko ne zna nek se raspita šta su pradede prskale pre pola veka ili vek i koje su sorte imali, još ih ima po starim imanjima po Srbiji - i trovaće nas do god ne prestanemo da kupujemo voće selekcionisano da zadovolji profit a ne zaše zdravlje.
  • hemija

    24.09.2016 04:37
    Da li se ovo odnosi i na domace naprskane jabuke ?
  • Veganka

    23.09.2016 22:27
    http://youtu.be/t0FRfwF9G5A
    "Primer jelovnika

    Doručak: jedna jabuka, omlet od jaja i nemasnog sira

    Prepodnevna užina: kriška nemasnog sira i čaša nemasnog jogurta

    Ručak: jedna jabuka, pileća prsa sa roštilja, kuvani brokoli, 200 grama integralnog pirinča

    Poslepodnevna užina: šolja kakaoa

    Večera: jedna jabuka, riba sa roštilja, zelena salata"


    http://youtu.be/t0FRfwF9G5A

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.