Od multiple skleroze se leči svaki deseti oboleli

U Srbiji od multiple skleroze boluje oko 7.000 ljudi, a terapiju za lečenje te bolesti dobija tek svaki deseti oboleli, kazala je predsednica Društva multiple skleroze Srbije Jasmina Brajković.
Od multiple skleroze se leči svaki deseti oboleli
Foto: 021
Ona je povodom Svetskog dana multiple skleroze, koji se obeležava u sredu kazala da su rana dijagnoza i pravovremeno uvođenje terapije od presudnog značaja za obolele od tog teškog neurološkog oboljenja koje najčešće pogađa mlade ljude.
 
Neurolog Jelena Drulović iz Kliničkog centra Srbije je rekla je da su simptomi te bolesti trnjenje delova tela, javljanje duplih slika, problemi sa stolicom, i da je važno da se odmah potraži pomoć lekara.
 
"Na žalost, od multiple skleroze, po nekim istraživanjama, ne želi da se leči 90 odsto obolelih", rekla je Drulović.
 
Procene su da u svetu ima dva i po miliona obolelih od multiple skleroze.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Zdravlje

Batut: Ne držite dijetu na svoju ruku

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut" apelovao je danas da se prolećne dijete ne sprovode "na svoju ruku", već pod nadzorom stručnjaka.