Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Čekanje na granici do pola sata

Prema podacima granične policije, zadržavanja na graničnim prelazima kreću se do 30 minuta, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMSS).

Odbačene manje optužbe protiv Asanža

Švedsko tužilaštvo odustalo je od optužbe za lakši seksualni prestup protiv osnivača Vikiliksa Žulijana Asanža, ali je objavilo da i dalje želi da ga ispita po optužbama za silovanje, koje su podnete nakon što je posetio Stokholm pre pet godina.

Cipras ne dolazi u Srbiju?

Grčki premijer Aleksis Cipras trenutno smatra da na jesen ne treba da dođe u svoju prvu zvaničnu posetu Srbiji, piše "Danas" pozivajući se na dobro obavešteni izvor iz Atine.

VIDEO: Zapalila se reka u Rusiji

U blizini rafinerije na reci Moskvi izbio je požar, kada je pukla jedna od podvodnih cevi kroz koje teče nafta. Vatra na površini vode bila je vidljiva sa Crvenog trga, udaljenog oko kilometar i po.

Počeo Nišvil džez festival

Nastupom Omladinske filharmonije pod vođstvom maestra Zorana Andrića, u Niškoj tvrđavi je večeras počeo Nišvil džez festival.

Malezija objavila novu teoriju o padu aviona

Malezijska državna agencija Bernama objavila je novu teoriju o kraju leta aviona Malezija erlajnza, nestalog prošle godine, po kojoj je on postepeno "klizio" naniže, meko se spustivši na vode Indijskog okeana.

Uskoro liste korumpiranih funkcionera

Biro za društvena istraživanja zahtevao je juče od lidera političkih stranaka u Srbiji da "iskoriste svoj uticaj i moć" kako bi svi njihovi članovi koji su na gradskim i opštinskim vratili u budžet funkcionerske dodatke koje su primili protivno Zakonu o platama u državnim organima i javnim službama.

Vlada u Podgorici žali što joj je Rusija uvela sankcije

Crnogorska vlada izrazila je danas žaljenje zbog odluke vlade Rusije da zabrani uvoz poljoprivrednih proizvoda, sirovina i hrane iz Crne Gore, i saopštila da u ovom trenutku ne raspolaže s listom proizvoda na koje se današnja odluka odnosi.