Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Orban: Zid nije uperen protiv Srbije

Podizanje zida na srpsko-mađarskoj granici nije usmereno protiv Srbije, već da bi se sprečio ilegalan prelazak granice, rekao je premijer Mađarske Viktor Orban.

Turska priprema kopnenu invaziju na Siriju?

Prema pisanju lokalnih turskih medija, predsednik Režep Tajip Erdogan priprema kopnenu invaziju na Siriju, što bi građanski rat u toj državi pretvorilo u masovni međunarodni vojni sukob na samoj granici Evrope, piše list Dejli telegraf.

Stižu vrućine

Posle kišnog juna stiže vreo jul u kome će temperature ići do 35 stepeni, najavljulje Nedeljko Todorović, meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Mustafa: Imovina na Kosovu je kosovska

Kosovski premijer Isa Mustafa kaže da sa Srbijom ne može da razgovara o imovini i preduzećima na Kosovu jer su, kako tvrdi, ona kosovska, da su stavovi dve strane o energetici veoma udaljeni, a da je dogovor o telefonskom pozivnom broju praktično postignut.

Hiljade građana na ulicama Hongkonga

Iako je hiljade demonstranata izašlo danas na ulice Hongkonga kako bi ponovo pozvali na primenu demokratije u finansijskom centru Azije, broj učesnika protesta vidljivo se smanjio u odnosu na prethodne godine.

Cipras spreman da prihvati sve zahteve EU i MMF?

Grčki premijer Aleksis Cipras spreman je da, uz manje izuzetke, usvoji sve predloge međunarodnih kreditora iznete proteklog vikenda, što je potvrdio u pismu čiji je sadržaj objavio "Fajnenšel tajms".

Pojačana kontrola turističkih autobusa

Saobraćajna policija počela je sinoć pojačanu kontrolu turističkih autobusa, na autoputu Beograd - Niš kod motela Nais, a provere se pre svega odnose na poštovanje zakonskih propisa o odmaranju i dužini vožnje pojedinih vozača.

Gužve na putevima očekuju se popodne

Poslednjih dana pojačan je intenzitet saobraćaja na putu ka Makedoniji, Crnoj Gori i Bugarskoj, a popodne se očekuju nešto veće gužve, saopštio je jutros Auto moto savez Srbije (AMSS).

Grčka spremna da suspenduje referendum?

Međunarodni monetarni fond (MMF) potvrdio je da Grčka nije uplatila tranšu duga od 1,5 milijardi evra, što je trebalo da učini do ponoći, kao i da je dobio zahtev Atine o odlaganju uplate koji će "blagovremeno" razmotriti.