Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Čepurin u ime Putina odlikovao srpske veterane

Srpski veterani Drugog svetskog rata odlikovani su danas Jubilarnom medaljom Ruske Federacije povodom 70 godina od pobede nad fašizmom, a u ime predsednika Rusije Vladimira Putina odlikovanja im je lično uručio ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin.

Gojković: Radna grupa za reformu političkog sistema

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković pozvala je danas predsednika skupštinskog Odbora za ustavna pitanja i zakonodavstvo Aleksandra Martinovića da obrazuje posebnu radnu grupu za reformu političkog sistema u čijem radu bi učestvovali predstavnici poslaničkih grupa u parlamentu.

Dačić: Janković da se ne bavi politikom

Ministar spojnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je ustavna obaveza države da obezbedi nesmetan rad nezavisnih institucija, navodeći da zaštitnik građana Saša Janković treba da radi svoj posao, ali i da definiše delokrug svog rada i ne zadire u pitanja koja su dnevno politička.

Rusi sve manje veruju stranim medijima

Nepoverenje Rusa prema stranim medijima je u proteklih sedam godina poraslo za čak sedam puta, rezultati su istraživanja provladinog Sveruskog centra za istraživanje javnog mnjenja (VCIOM).

Dinar slabiji 0,2 odsto

Dinar će u petak oslabiti prema evru 0,2 odsto i zvanični srednji kurs biće 120,8562 dinara za jedan evro, saopštila je Narodna banka Srbije.

Doživotna robija ne znači večita robija

Doživotni zatvor, umesto kazne od 30 do 40 godina, uskoro će i u Srbiji biti najveća kazna za izvršioce najtežih krivičnih dela, ali će postojati mogućnost da se nakon 25 godina ona izmeni, uvođenjem ograničenog zatvora.

Kazna od 68 evra za bačeni pikavac

U francuskoj prestonici je pokrenuta velika kampanja s ciljem da se stanovništvu skrene pažnja na problem pikavaca od cigareta na javnim mestima, ali i da se javnost upozori na uvođenje kazne za bacanje opušaka.

Funkcionerka primala i platu i penziju

Opštinski odbor Demokratske stranke u Prokuplju podneo je krivičnu prijavu protiv Milice Erić, članice Opštinskog veća i bivše zamenice predsednika opštine Prokuplje, zbog zloupotrebe službenog položaja.

"Železnice kriju koliko troše za Beograd na vodi"

Pokret "Dosta je bilo – Saša Radulović" zatražio je da se objave svi ugovori i dokumenta koja se tiču projekta "Beograd na vodi", kao i ugovori javnih preduzeća preko kojih će Srbija dodatno ulagati u taj projekat.

Lanac narkodilera razbijen u Italiji

Italijanska policija je u zajedničkoj operaciji sa agentima američkog Federalnog istražnog biroa otkrila veliki lanac narkodilera sa sedištem u jednom restoranu piceriji u Njujorku.

Vruće leto na Balkanu, do 38 stepeni

Američka meteorološka firma "Ekjuveder" objavila je prognozu za leto ove godine na području Evrope prema kojoj će biti veoma toplo na Balkanu s tim što se u Beogradu i Bukureštu očekuju i temperature više od 38 stepeni Celzijusa.