VIDEO: Ruski tenk se pokvario usred generalne probe parade

Ruski tenk "Armata T-14" imao je problema prilikom generalne probe vojne parade u čast Dana pobede nad fašizmom, s obzirom da je danas zastao i čitavih 15 minuta nije mogao da se pomeri sa Crvenog trga u Moskvi.
Ruski tenk "Armata T-14" imao je problema prilikom generalne probe vojne parade u čast Dana pobede nad fašizmom, s obzirom da je danas zastao i čitavih 15 minuta nije mogao da se pomeri sa Crvenog trga u Moskvi.

Deveti maj je dan kada će Rusija svetu prvi put predstaviti neke od najsofisticiranijih tenkova, novih uzdanica svoje vojske, među kojima je i pomenuti T-14.

Generalna proba je išla po planu, sve dok Armata nije neobjašnjivo zastala ispred Lenjinovog mauzoleja na Crvenom trgu. Iako je motor neprestano radio, tenk se nije pomerao. Pokušali su vojnici da drugim oklopnim vozilima odvuku tenk, međutim to nije urodilo plodom. Iako je motor bio u funkciji, tenk nije mogao da se pomeri sa platoa ispred Lenjinovog mauzoleja skoro 15 minuta, što je primoralo vojnike da pokušaju drugim vozilima da poguraju Armatu, međutim taj pokušaj se završio neuspehom.

Posle pauze od petnaestak minuta, Armata je nastavila dalje, a zvaničnici su naveli da je to bilo planirano i da je želja bila da se prikaže kako tenk reaguje u kriznim situacijama.

  • 07.05.2015 18:39
    Jadni Rusi
    Padaju im sateliti, odpadaju im delovi motora od aviona, pokvari im se tenk.... Eee to se zove Ruski kvalitet. Pa jasno sa kojim krševima žele zastrašivati svet.
  • 07.05.2015 17:51
    cile
    pa sta i da se pokvario i f 117 je ne vidljiv avion pa je pao u sremu a nato je rekao da je to kvar
  • 07.05.2015 16:59
    Kakva sprdnja. Jos veca sprdnja je sto neko veruje u izjavu ruskih zvanicnika!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet