Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Zakon o kulturi odobren u Briselu

Ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac je izjavio da je finalni predlog zakona o kulturi postavljen na sajtu tog ministarstva i da je odobren u Briselu.

Kinezi hoće PKB

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da je kineska Hen Čang Grupa zainteresovana za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) i drugih kombinata.

Miting opozicije 30. maja u Kragujevcu

Demokratska stranka i pokret Zajedno za Šumadiju najavili su danas da će, u nastavku kampanje "Osvetli Srbiju, 30. maja u Kragujevcu biti održan miting opozicionih stranaka.

Stižu nam novi vozovi u junu

Generalni direktor Železnica Srbije Miroslav Stojčić je izjavio danas da je u Srbiju stiglo 13 novih Štadlerovih vozova, od ukupno 21, koje su železnice kupile od te švajcarske kompanije i najavio da će ti moderni vozovi u prvoj polovini juna početi da saobraćaju srpskim prugama.

Ban Ki Mun pozvao na mir u Makedoniji

Generalni sekretar UN Ban Ki Mun pozvao je danas na ponovno uspostavljanje mira u Makedoniji, apelujući na sve strane da sarađuju i sprovedu punu istragu uz maksimalno uzdržavanje od nasilja, kao i od akcija i retorike koje bi mogle da dovedu do dalje eskalacije nasilja.

Krivične i prekršajne prijave zbog nesreće u "Tigru"

Inspektor rada je podneo krivičnu prijavu protiv tri odgovorna lica i dva zahteva za pokretanje prekršajnog postupka zbog nesreće u fabrici "TIGAR TYRES" d.o.o. Pirot, 23. aprila ove godine, u kojoj je šest radnika povređeno, OD kojih su trojica preminula.

Direktor s pištoljima podneo ostavku

Direktor Javnog komunalnog preduzeća "Gročanski komunalac", Milenko Bukvić, podneo je danas ostavku nakon što se juče društvenim mrežama proširila njegova fotografija na kojoj pozira sa pištoljima.