Kinezi hoće PKB

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da je kineska Hen Čang Grupa zainteresovana za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) i drugih kombinata.

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević Bošković izjavila je danas da je kineska Hen Čang Grupa zainteresovana za privatizaciju Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) i drugih kombinata.

"Kineska Hen Čang Grupa zainteresovana je za privatizaciju poljoprivrednih kombinata u Srbiji, a pre svega za Poljoprivrednu korporaciju Beograd (PKB)", kazala je Bogosavljević Bošković, prema saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

Ministarka je nakon sastanka sa predstavnicima te kompanije i Kineske razvojne banke rekla da su investitori iz te zemlje zainteresovani za PIK Bečej i PIK Zemun, kao i za uzimanje državnog poljoprivrednog zemljišta u zakup, ali i za grinfild investicije. "Naš sektor poljoprivrede traži velike investicije kako bi bio što konkurentniji na međunarodnom tržištu", dodala je ona.

Predstavnik Kineske razvojne banke u Srbiji Vang Jašeng kazao je da je ta finansijska institucija veoma zainteresovana za ulaganje u poljoprivredno zemljište i infrastrukturu u Srbiji i dodao će ta banka obezbediti sredstva za srednje i velike projekte u cilju uspostavljanja bolje saradnje dve zemlje i ostvarivanje zajedničkih interesa.

On je rekao da će kineskim investitorima ukazati na prednosti ulaganja u Srbiju. Predsednik Hen Čang Grupe Vei Jušan istakao je da je ta kompanija veoma zainteresovana za ulaganja u poljoprivrednu i organsku proizvodnju u Srbiji i da smatraju da Srbija ima velike potencijale u agrobiznisu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija