Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pobuna u DSS-u protiv Sande Rašković Ivić

Grupa funkcionera Demokratske stranke Srbije, predvođena Andrejom Mladenovićem, zatražila je održavanje vanredne izborne skupštine stranke, zbog nezadovoljstva predsednicom Sandom Rašković Ivić, uz napomenu da će taj zahtev danas razmatrati Predsedništvo DSS.

Školski sistem obrukao Švedsku

Organizacija za evropsku saradnju i razvoj (OECD) saopštila je da Švedska nije uspela da poboljša svoj školski sistem, uprkos nizu reformi u poslednjih nekoliko godina, što sve više postaje sramota za tu skandinavsku državu blagostanja.

Nemačke železnice u štrajku

Nemačke mašinovođe, u borbi za bolje uslove rada i veće zarade, stupaju danas u 15 sati u jednonedeljni štrajk, koji je već naišao na oštra upozorenja vlade i ukazivanje da bi mogao naneti štete celokupnoj nemačkoj privredi.

Šerpasi odbijaju da obnove put ka Mont Everestu

Šerpasi, nepalski vodiči planinara na Himalajima, odbili su danas da obnove put ka Mont Everestu, uništenom u nedavnom razornom zemljotresu koji je izazvao lavinu na najvišoj planini na svetu.

Dve godine držao leš majke u stanu

Jedan pedesetogodišnji muškarac iz nemačkog grada Gronau, koji se sada nalazi na psihijatriji, držao je dve godine u stanu leš majke, piše tabliod "Bild".

Hakerka maltretirala žrtve pornografijom

Kanađanka Valeri Žinjak tokom 2012. godine bez znanja vlasnika kompjutera preuzimala je kontrolu nad mikrofonom, kamerom, zvučnicima i drugim delovima kompjutera i posmatrala ih iz zabave.

Kašikara na sedište DUI u Tetovu, povređeno dete

U blizini sedišta partije Demokratske unije za integracije (DUI) Alija Ahmetija, u Maloj Rečici kod Tetova, u nedelju uveče odjeknula je snažna eksplozija, a prema izveštajima makedonskih medija, u eksploziji je povređeno jedno dete.