Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Mora da plati tuđi dug za struju

Jovanu Milenkoviću iz leskovačkog sela Draškovac sudski izvršioci prete zaplenom imovine zbog duga za struju od 9.000 dinara koji nije napravio.

"Falkon" vraćen zbog nenamerne greške

Avion, kojim je predsednik Srbije Tomislav Nikolić trebalo da otputuje u Vatikan 17. aprila, vratio se u Beograd zbog nenamernog i iznenadnog izvlačenja predkrilaca aktiviranjem prekidača, zbog čega je došlo do gašenja trećeg motora, saopštio je Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije.

Saši Jankoviću nagrada "Doprinos Evropi"

Zaštitniku građana Saši Jankoviću danas je uručena nagrada Doprinos godine Evropi za 2015. koju dodeljuju Evropski pokret u Srbiji (EPuS) i Međunarodni evropski pokret.

Avionu pri poletanju otpao deo motora

Avion "suhoj superdžet-100" ruskog avioprevoznika Aeroflota je prilikom poletanja ostao bez dela motora, potvrđeno je sa moskovskog aerodroma Šeremetjevo.

Granica za studiranje na budžetu 48 bodova

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja prihvatilo je danas zahteve Studentske konferencije univerziteta Srbije (SKONUS), koje je to telo iznelo u okviru kampanje "Potpiši za 10", među kojima je i zahtev da granica budžetsko finansiranje studiranja bude 48 bodova.

Bugarski: Vojvodina i dalje najrazvijeniji region

Vojvodina je kroz investicije u infrastrukturu, obučavanje ljudi, finansijsku podršku poljoprivredi i privredi i modernizaciju javne administracije u opštinama i gradovima još na prvom mestu kao najrazvijeniji region u Srbiji, izjavio je danas pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski.

Zakon o rodnoj ravnopravnosti do kraja godine

Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najavila je danas da je to telo formiralo radnu grupu za izradu zakona o rodnoj ravnopravnosti, koji mora biti gotov ove godine.

Šleper sleteo sa Ibarske magistrale

Šleper požeških registarskih tablica probio je zaštitnu ogradu i sleteo s puta u obližnju njivu na Ibarskoj magistrali kod mesta Zagađe, između Rudnika i Ljiga.

I Srbija protiv kancerogenog herbicida

Srbija će podržati odluku Evropske unije o korišćenju sredstava za zaštitu bilja koja sadrže sastojak glifosat, uključujući i zabranu ili ograničenje njihove prodaje i primene, saopšteno je u Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Nađeni novinski članci Marka Tvena

Profesori na kalifornijskom univerzitetu Berkli našli su i potvrdili autentičnost priča i članaka koje je Mark Tven napisao kao 29-godišnji novinar u San Francisku.

Bez povećanja plata i penzije do 2017?

Kada pročitate između redova, vidite da Međunarodni monetarni fond neće podržati odmrzavanje plata i penzija pre 2017. godine, izjavio je neimenovani zvaničnik koji učestvuje u razgovorima sa Fondom.