Ubijen jedan od najtraženijih terorista

Filipinac Abdul Basit Usman, koji se nalazi na američkoj listi najtraženijih terorista, ubijen je u sukobima sa bezbednosnim snagama na jugu Filipina.
Filipinac Abdul Basit Usman, koji se nalazi na američkoj listi najtraženijih terorista, ubijen je u sukobima sa bezbednosnim snagama na jugu Filipina.

Jedan od zvaničnika jedne od najvećih filipinskih pobunjeničkih grupacija "Islamskog oslobodilačkog fronta Moro" (MILF) Gazali Džafar rekao je da je Usman ubijen u planinskom delu dok je bio u pratnji pripadnika te organizacije. "Možemo da potvrdimo da je Usman poginuo i da je njegovo telo spaljeno u skladu sa muslimanskom tradicijom", izjavio je Džafar, ali nije želeo da kaže ko je odgovoran za njegovo ubistvo.

Filipinski vojni zvaničnik Gregorio Katapang potvrdio je da je Usman ubijen, ali ni on nije dao jasno objašnjenje ko je odgovoran za likvidaciju.

Filipinska vojska saopštila je da je u sukobu poginulo i pet Usmanovih sledbenika i da su ga neki od njegovih ljudi, možda prevarili.

Filipinske bezbednosne snage tragaju za Usmanom od kako je u januaru izbegao policijsku akciju u kojoj je ubijen Malezijac Zulkifli bin Hir za kojim su SAD raspisale novčanu nagradu u iznosu od pet miliona dolara. Za Usmanom su SAD raspisale nagradu od milion dolara i bio je tražen zbog više bombaških napada na jugu Filipina.

  • Saljivdzija

    04.05.2015 08:27
    Ime :D
    Zvucno ime organizacije. . . MILF :D

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet