Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Islam najbrže rastuća religija

Populacije muslimana i hrišćana u svetu bi mogle gotovo da se izjednače do 2050, a islam će biti najbrže rastuća religija na planeti, objavio je danas američki Istraživački centar Pju.

Dinar sutra minimalno jači

Dinar će sutra ojačati 0,1 odsto, i zvanični srednji kurs će biti 120,0558 dinara za jedan evro, nakon što je Narodna banka Srbije danas kupila 10 miliona evra.

Lažni monah opljačkao manastir

Lažno se predstavljajući kao monah Dimitrije, koji skuplja novac za gradnju manastira, G. V. (35) iz Šida opljačkao je manastir Dubnicu pod Javorom.

Bračni par poginuo u udesu kod Raške

Bračni par Dragan (55) i Mira (50) Šumarac poginuli su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak ujutru na magistralnom putu Raška – Rudnica – Kopaonik.

Preventivne pripreme za najavljene padavine

U prvih deset dana aprila u Srbiji se očekuju obilnije padavine, a prvi veći kišni talas već za naredni vikend, posebno u zapadnoj Srbiji, pa meteorolozi savetuju oprez i ističu da su prognoze svetskih servisa da našoj zemlji ovog proleća preti potop – neprecizne.

Uhapšen maloletni razbojnik

Sat vremena posle razbojništva, počinjenog u Novom Sadu, policajci su pronašli osumnjičenog sedamnaestogodišnjaka.

FOTO: Džinovska patka ispred Skupštine Srbije

Aktivisti inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" postavili su danas ispred Skupštine Srbije veliku žutu patku, pozivajući poslanike da odbace leks specijalis o projektu "Beograd na vodi", uz obrazloženje da je i sam projekat "patka", odnosno prevara.