Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Propale vakcine vredne 3,7 miliona dolara

Pakistansko ministarstvo zdravlja suspendovalo je dva odgovorna zdravstvena radnika pošto su vakcine u vrednosti od 3,7 miliona dolara, koje je toj državi donirao UNICEF, propale zbog neodgovarajućeg skladištenja.

Ukrali zlato vredno 4 miliona dolara

Policija Severne Karoline i Federalni istražni biro (FBI) istražuju krađu zlata, čija se vrednost procenjuje na četiri miliona dolara, a koje je ukradeno u nedelju tokom oružane pljačke vozila kojim je transportovano, izvestili su američki mediji.

Hilari Klinton kršila zakon koristeći privatni mejl

Bivša američka prva dama i mogući kandidat za predsednika SAD na izborima 2016. godine Hilari Klinton možda je prekršila zakon time što je koristila lični imejl nalog za službenu komunikaciju dok je obavljala funkciju američkog državnog sekretara, objavio je danas "Njujork Tajms".

Nedopustivo odbijanje vakcinacije

Roditelji ne bi smeli da odbijaju vakcinaciju dece, ocenili su stručnjaci i istakli da su neutemeljene informacije o sve češćim negativnim posledicama vakcinacije.

Oni su nepoželjni na sahrani Njemcova

Predsednik poljskog Senata Bogdan Borusevič rekao je da mu ruske vlasti nisu odobrile vizu kako bi mogao da prisustvuje sahrani ubijenog opozicionog političara Borisa Njemcova.

Zemljotres kod Kosjerića

Seizmološki zavod Srbije saopštio je da je u 21:12 časova zemljotres jačine 3,3 stepena Rihterove skale pogodio područje Kosjerića.

Amerikancima "pobegla" smrtonosna bakterija

U Luizijani je u toku istraga o tome kako je jedna opasna, često smrtonosna bakterija uspela da "pobegne" iz veoma dobro obezbeđene naučne laboratorije u Nacionalnom centru za istraživanje primata u Tulejnu.

Hapse roditelje koji ne vakcinišu decu

Stotine roditelja uhapšeno je i zatvoreno u severozapadnom Pakistanu zbog ugrožavanja javne bezbednosti jer nisu dozvolili vakcinaciju svoje dece protiv dečije paralize.