Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Skromniji doček Nove godine u Srbiji

Proteklih godina u većini gradova širom Srbije doček Nove godine tradicionalno se organizovao na gradskim trgovima, međutim ove godine slavlja će u nekima od njih izostati zbog finansijske situacije.

Dečiji dodatak dobijaju i bogatiji

Svako deseto dete koje dobija dečji dodatak odrasta u najbogatijim porodicama u Srbiji, glasi jedan od najzabrinjavajućih podataka, izveden iz istraživanja čiji su autori UNICEF i Republički zavod za statistiku (RZS).

Nemačka: Četvoro mrtvih u prevrtanju autobusa

Najmanje četiri osobe su poginule, a 40 povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na autoputu A4 u istočnom Hesenu, kada se putnički autobus obrušio u provaliju duboku oko 50 metara.

MUP: Pao sistem za izradu dokumenata

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je usled povećanog opterećenja "pao" deo informacionog sistema na kojem se rade dokumenta građana.

Avion "Er Azije" promašio pistu

Avion kompanije "Er Azija Zest" promašio je pistu prilikom sletanja po olujnom vremenu u centralnom delu Filipina, pri čemu je letelica pretprela oštećenja.

Pojačana kontrola saobraćaja tokom praznika

Načelnik Odeljenja za kontrolu i regulisanje saobraćaja u Upravi saobraćajne policije Boban Milinković najavio je pojačanu kontrolu saobraćaja tokom predstojećih praznika i apelovao na sve da poštovanjem propisa doprinesu bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Advokati će radikalizovati štrajk

Predsednik Advokatske komore Srbije (AKS) Dragoljub Đorđević izjavio je da se razmišlja o "ozbiljnoj radikalizaciji" štrajka advokata koji traje više od tri meseca, koliko ni pravosuđe ne funkcioniše.

Od 1. januara na tržištu mleko sa manje aflatoksina

Ministarka poljoprivrede i zaštite životne sredine Snežana Bogosavljević- Bošković najavila je da će od 1. januara svo mleko na domaćem tržištu imati dozvoljen nivo aflatoksina do 0,05 mikrograma po kilogramu.

Potpisan novi kolektivni ugovor u zdravstvu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar i predstavnici tri reprezentativna sindikata u zdravstvu potpisali su nakon višemesečnih pregovora danas novi kolektivni ugovor, a Lončar je rekao da posao tek predstoji.

Umrli ispred svojih kuća

Tela dvojice muškaraca starijih od 50 godina pronađena su jutros oko osam sati ispred njihovih kuća u Zaječaru, jedan u naselju Lubničko brdo, drugi u naselju Grljanski put.