Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Krim u mraku, Ukrajina isekla struju

Širom Krima danas je došlo do nestanka struje, pošto je Ukrajina neočekivano obustavila dopremanje električne energije, što je dovelo do kolapsa u saobraćaju, zatvaranja bolnica i panike širom tog poluostrva.

Ubio ženu nožem, pa sebe

U stanu u centru Svilajnca pronađeno telo četrdesetogodišnje žene koja je ubijena nožem. Na mestu nesreće zatečen je i jedan muškarac.

Novi dokazi o obaranju malezijskog aviona

Ruski istražitelji saopštili su danas da imaju dokaze o umešanosti ukrajinskog vojnog aviona u pad malezijskog putničkog aviona 17. jula, kada je poginulo 298 putnika i članova posade.

Vojvođanski "Festival pameti" i u Bugarskoj

Jedna od ideja "Festivala pameti", projekta pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade, jeste njegovo širenje, a sa tim u vezi, po prvi put je ovaj festival održan u Vidinskom okrugu u Republici Bugarskoj.

Potraga za nestalom devojčicom Ninom Živković i dalje traje

Beogradska policija saopštila je danas da intenzivno radi na pronalaženju nestale maloletne Nine Živković, čiji je nestanak prijavljen 22. decembra i zamolila građane koji imaju bilo kakva saznanja u vezi sa nestalom devojčicom, da o tome obaveste Policijsku upravu Beograda.

Na Kopaoniku slabiji zemljotres

Na Kopaoniku je danas po podne registrovan zemljotres magnitude 3,9 jedinica Rihterove skale, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Evro sutra 121,96 dinara

Dinar će sutra oslabiti prema evru za 0,1 odsto i zvanični srednji kurs biće 121,9612 dinara za evro.

Bramerc odbacio Šešeljeve tvrdnje

Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc odbacio je tvrdnje Vojislava Šešelja da je Bramerc "produžena ruka hrvatskog režima i briselske administracije".

U petak advokati protiv beležnika

Početak suđenja po tužbi Advokatske komore Beograd protiv Komore javnih beležnika zakazan je za 26. decembar pred Višim sudu Beogradu, saopšteno je iz Komore.

Usvojen program za zaštitu žena od nasilja

Program za zaštitu žena od nasilja u porodici i partnerskim odnosima i drugih oblika rodno zasnovanog nasilja u Vojvodini za period od 2015. do 2020. godine usvojen je juče, a Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova inicirao je formiranje Radne grupe za izradu Programa koju su činile predstavnice ženskih organizacija, nadležnih institucija i pokrajinskih organa.

Marinac koji je ubio Bin Ladena pod istragom

Zvaničnik Američke ratne mornarice izjavio je da je u toku istraga navoda da je bivši pripadnik mornaričkih "foka", koji tvrdi da je ubio Osamu bin Ladena, otkrio poverljive informacije ljudima koji nisu ovlašćeni da ih prime.

Štrajk može da odloži drugo polugodište

Predstavnici prosvetnih sindikata, koji protestuju već šestu nedelju, najavljuju mogućnost da, ukoliko se ne postigne dogovor sa Vladom, bude odložen početak drugog polugodišta.