Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pastor: Vlada nije mogla da izdvoji 7% za Vojvodinu

Šef poslaničke grupe SVM u Skupštini Srbije Balint Pastor izjavio je da je ta stranka glasala za budžet iako Vojvodina nije dobila sedam odsto jer, kako kaže, vlada nije u situaciji da ispuni tu ustavnu obavezu.

Kažnjeni Živković, Šutanovac i Nikolić

Administrativni odbor Skupštine Srbije kaznio je jutros poslanike DS Dragana Šutanovca i Dejana Nikolića sa po 13.659 dinara i 55 para zbog izrečenih opomena na sednici parlamenta, a predsednika Nove stranke Zorana Živkovića sa 34.148 dinara i 88 para zbog udaljenja sa sednice.

Sto godina od božićnog primirja

Na Božić prve godine Prvog svetskog rata na zapadnom frontu odigralo se nezvanično primirje, kada su britanski i nemački vojnici obustavili paljbu, izašli iz rovova i sreli se na ničijoj zemlji.

Poslanici raspravljali celu noć, uz nove incidente

Poslanici su noćas, posle više od 19 sati rada, završili raspravu o amandmanima na drugi rebalans budžeta za 2014. godinu i na predlog budžeta za 2015, nakon čega su u pet sati ujutru počeli novu sednicu kako bi glasali.

Pregovori o Ukrajini bez napretka

Pregovori Kontakt grupe o rešenju ukrajinske krize završeni su sinoć u beloruskoj prestonici Minsku bez napretka i dogovora kada bi naredna runda mogla da bude održana.

Srećan Božić!

Crkve koje vreme računaju po Gregorijanskom kalendaru danas slave Božić.

Rusija vratila Srbiji 19 tona kivija

Ruska služba za veterinarski i fitosanitarni nadzor (Roseljhoznadzor) nije dozvolila ulazak 19 tona kivija iz Srbije zbog nevažećih dokumenta i 20 tona mleka u prahu iz Belorusije.

Vila dinastije Obrenović data na upravljanje Smederevu

Letnjikovac porodice Obrenović, koja je svojevremeno vladala Srbijom, biće otvoren za javnost posle dogovora koji su danas potpisali gradonačelnica Smedereva Jasna Avramović i direktor Uprave za zajedničke poslove Vlade Srbije Zoran Trninić. 

Lončar: Zojin zakon u januaru u skupštini

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je da će se "Zojin zakon" naći u skupštinskoj proceduri u januaru. Do tada, pacijenti će biti zbrinuti kroz Fond za lečenje oboljenja, stanja ili povreda, koje se ne mogu uspešno lečiti u Srbiji.

Krim u mraku, Ukrajina isekla struju

Širom Krima danas je došlo do nestanka struje, pošto je Ukrajina neočekivano obustavila dopremanje električne energije, što je dovelo do kolapsa u saobraćaju, zatvaranja bolnica i panike širom tog poluostrva.

Ubio ženu nožem, pa sebe

U stanu u centru Svilajnca pronađeno telo četrdesetogodišnje žene koja je ubijena nožem. Na mestu nesreće zatečen je i jedan muškarac.

Novi dokazi o obaranju malezijskog aviona

Ruski istražitelji saopštili su danas da imaju dokaze o umešanosti ukrajinskog vojnog aviona u pad malezijskog putničkog aviona 17. jula, kada je poginulo 298 putnika i članova posade.

Vojvođanski "Festival pameti" i u Bugarskoj

Jedna od ideja "Festivala pameti", projekta pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade, jeste njegovo širenje, a sa tim u vezi, po prvi put je ovaj festival održan u Vidinskom okrugu u Republici Bugarskoj.

Potraga za nestalom devojčicom Ninom Živković i dalje traje

Beogradska policija saopštila je danas da intenzivno radi na pronalaženju nestale maloletne Nine Živković, čiji je nestanak prijavljen 22. decembra i zamolila građane koji imaju bilo kakva saznanja u vezi sa nestalom devojčicom, da o tome obaveste Policijsku upravu Beograda.