Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Prodata mreža Hipo banke na Balkanu

Ministarstvo finansija Austrije potvrdilo je rano jutros da je mreža Hipo Alpe Adria banke na Balkanu prodata konzorcijumu američkog fonda Advent i Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Fond PIO naručio 860 boca žestine

Penzijski fond raspisao je 1. decembra javnu nabavku velike količine alkoholnih pića i sokova na ime reprezentacije, a 15 dana kasnije ta nabavka je opozvana.

Ove godine poginulo 60 novinara

Najmanje 60 novinara je tokom 2014. godine izgubilo život dok su obavljali svoj posao, a od tog broja je čak 44 odsto namerno ubijeno, saopštio je  Komitet za zaštitu novinara.

Selaković popušta advokatima?

Ministar pravde Nikola Selaković odlučio je da popusti advokatima koji štrajkuju već tri meseca i da vladi po hitnom postupku uputi izmene Zakona o javnim beležnicima, saznaje Danas.

Danas o pokrajinskom budžetu

Skupština Vojvodine razmatraće danas predlog budžeta za 2015. godinu, a sednica će biti obeležena i novim sukobom unutar vladajuće koalicije, odnosno najavama predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenada Čanka da će tražiti smenu predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora.

Subotica: Oko 3.000 turista na dočeku

Između dve i tri hiljade gostiju iz Srbije i regiona dočekaće Novu godinu u hotelima i salašima u Subotici i na Paliću, rečeno je u Turističkoj organizaciji grada Subotice.

Naučnici pronašli vezu između politike MMF-a i širenja ebole

Naučnici s britanskog Kembridža i još nekoliko tamošnjih uglednih univerziteta objavili su studiju u kojoj tvrde da je brzo širenje smrtonosnog virusa ebole u direktnoj vezi s rigidnom ekonomskom politikom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u zemljama Zapadne Afrike.

Preminuo Džo Koker

Slavni pevač Džo Koker umro je danas u 70. godini života posle duge i teške bolesti.

Mladiće tukli zbog patika

Policija je u petak 19. decembra, oko 23 časa, u Dunavskom parku, zatekla trojicu mladića kako tuku dvojicu 18-godišnjih Novosađana.

Vozači koje marke automobila su najbahatiji?

Iako kod nas nema istraživanja o tome da li vlasnici određenih marki i modela prave više prekršaja od drugih, često smo skloni da na osnovu sopstvenog iskustva etiketiramo vozače pojedinih automobilskih modela.

Epidemija mišje groznice kod Niša

Trideset osoba je obolelo u selu Zaplanjska Toponica, opština Gadžin Han, od tularemije, akutne zarazne bolesti koju prenose glodari, rekao je v. d. direktora Instituta za javno zdravlje u Nišu Branislav Tiodorović.

Međunarodni voz stajao zbog mrtve ovce

Međunarodni voz broj 337 na liniji Beograd-Skoplje, skoro sat i po vremena bio je zaustavljen na pruzi kod Vranja jer vlasnik ovce koju je udarila lokomotiva nije želeo da se skloni sa šina dok mu se ne nadoknadi šteta.