Pajtić: Biću pokrajinski premijer do 2016.

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić kaže da će sigurno do 2016. godine biti premijer pokrajinske vlade.
Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić kaže da će sigurno do 2016. godine biti premijer pokrajinske vlade.

"Do tada SNS sigurno neće uspeti da sruši vlast demokrata u Vojvodini", kaže Pajtić za RTS.

Lider demokrata naveo je da je DS "faktor stabilnosti" u pokrajinskom parlamentu i da je istorijska odgovornost DS da sruši vlast SNS-a na republičkom nivou.

"Vlast naprednjaka je loša, a mora da se formira vlast koja će biti ozbiljna i odgovorna", kaže Pajtić.

Pajtić kaže da ne razume zašto je SVM i dalje u koaliciji sa SNS-om na republičkom nivou jer "praktično ništa od njihovog koalicionog sporazuma nije ispunjeno". Ipak, dodaje, to je pitanje za SVM i njegove birače.

Lider DS-a smatra da je logično i prirodno da Vlada Srbije sarađuje sa pokrajinskom vladom, ali da, nažalost, kod jednog dela članova vlade ne postoji volja i zainteresovanost za saradnju što je loše.

Prvi čovek demokrata ističe da dok Srbija bude ispunjavala obaveze iz Briselskog sporazuma - dobijaće pohvale iz EU i dodaje da njegova stranka podržava dijalog sa Prištinom. "Podržavamo proces razgovaranja i to je jedan od procesa za koji možemo reći da su pozitivni. U svim ostalim segementima Vlada Srbije je napravila veoma loše rezultate", navodi Pajtić.

Lider DS-a dodaje da u Srbiji ne postoji puna sloboda medija, niti poštovanje ljudskih prava, a pravosuđe ne radi više od tri meseca zbog štrajka advokata.

Upitan koliko je realno ujedinjavanje opozicije, Pajtić naglašava da će se koalicije formirati pred izbore i da će DS procenjivati koji i kakav nastup donosi najviše podrške. "Želimo da uhvatimo što širi korpus stranka koje mogu da donesu rezultat", dodaje Pajtić.

  • janko

    23.12.2014 08:24
    @crno-cro-najcrnji
    dodjosi, jarani, seme, patriJote idite na vekovna ognjista po pa birajte dva-tri puta dnevno. VOJVODJANSKA VOJVODINA VOJVODJANSKIM VOJVODJANIMA
  • stitkovo

    23.12.2014 08:17
    I ja bih da budem kapetan od belu ladju,ali ne moze
  • n e l o

    23.12.2014 08:16
    Nije opasno govoriti gluposti,opasno ih je govoriti u ime principa

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Vojvodina