Bugarska produžava ogradu od bodljikave žice

Bugarska će produžiti ogradu od bodljikave žice postavljenu ove godine na granici s Turskom da bi se sprečio dolazak ilegalnih migranata.
Bugarska će produžiti ogradu od bodljikave žice postavljenu ove godine na granici s Turskom da bi se sprečio dolazak ilegalnih migranata.

"Ograda, mada po izgledu nije pozitivan simbol, ipak daje sigurnost obema zemljama - i Bugarskoj i Turskoj", izjavila je zamenica premijera Bugarske Meglena Kuneva, dodavši da će ograda biti produžena sa 30 na 130 kilometara.

Postavljena jula ove godine, ograda na sedam mesta sprečava ilegalni prelazak granice, rekla je ona posle sastanka o merama za sprečavanje priliva izbeglica.

Visoka više od tri metra, ograda je napravljena od nekoliko slojeva bodljikave žice na manje preglednom delu granice s Turskom koja je ukupno dugačka 274 kilometara.

Bugarska, najsiromašnija zemlja Evropske unije, preplavljena je krajem 2013. dolaskom 11.000 izbeglica, uglavnom iz Sirije.

Granicu, uz ogradu, čuva 1.500 policajaca, a u unutrašnjosti Bugarske se organizuju prihvatilišta. Ove godine je u Bugarsku došlo više od 9.500 azilanata iz Sirije, Avganistana i Iraka.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet