Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Vulin nagrađen za ljubav prema pravoslavlju

Ministaru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandru Vulinu u Solunu danas je uručena Blagodarnica za iskazanu ljubav i brigu prema pravoslavlju i srpskoj duhovnoj baštini u Grčkoj, a on je tom prilikom rekao da to nije samo za njega, već je to priznanje vladi i srpskom narodu.

Rusija: Votka još jeftinija

Ruska Federalna služba za regulisanje tržišta alkohola sniziće minimalnu maloprodajnu cenu votke sa 220 na 185 rubalja (sa 3,9 na 3,3 dolara) za bocu od pola litre.

Subotica: "Samo se završavaju započeta posla"

Rad subotičke lokalne samouprave u protekloj godini nije bio učinkovit jer se dovršavaju projekti koji su započeti i za koje su obezbeđena sredstva ranije, smatra novi predsednik odbora Demokratske stranke u Subotici Slavko Parać.

Dinar sutra slabiji

Uprkos intervencijama na Međubankarskom deviznom tržištu, dinar je izgubio vrednost za 0,5 odsto, tako da će za jedan evro sutra biti potrebno 121,0481 dinara.

Angela Merkel na meti kompjuterskog virusa

Nemačka kancelarka Angela Merkel ponovo se našla na meti špijunskog napada, pošto je na kompjuteru njene saradnice pre nekoliko nedelja otkriven softverski program za špijunažu Regin.

Ukrajina više nije vojno neutralna

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko potpisao je danas u Kijevu zakon kojim se ukida vanblokovski status Ukrajine, najavljujući istovremeno da bi orijentaciono za pet do šest godina mogao biti održan referendum o stupanju te zemlje u Severnoatlantski savez (NATO).

Led napravio nezapamćenu štetu u šumama

Ledolom je krajem novembra i početkom decembra u šumama Srbije pričinio nezapamćeno ogromne štete, koje, prema prvim podacima, samo u državnim šumama iznose više od 400.000 kubnih metara.