Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Sertić: Za Samit čista desetka

Sa ekonomskog stanovišta Samit Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope u Beogradu dobio je čistu desetku, izjavio je večeras ministar privrede Željko Sertić, navodeći da su kineske kompanije pokazale zainteresovanost za 18 naših preduzeća koje su u restrukturiranju.

Povređena žena u požaru u Budisavi

U požaru u kojem je danas popodne izgorela vulkanizerska radionica u Budisav, lakše je povređena starija žena i pričinjena je velika materijalna šteta.

Pajtić: Medijska blokada veća nego devedesetih

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić poručio je da ova stranka mora biti aktivnija nego ikada u situaciji kada je "medijska blokada veća nego 1990-ih" i kada se "koriste instrumenti države za obračun sa opozicijom".

Telenor nagrade najboljim sudentima

Studentima elektrotehničkih fakulteta u Srbiji koji su ostvarili najbolji uspeh na studijama iz oblasti telekomunikacija i informacionih tehnologija, kao i za značajan naučni doprinos u toj oblasti u školskoj 2013/2014. godini, Telenor fondacija danas je uručila nagrade "Prof. dr Ilija Stojanović".

Raste broj umrlih od ebole

Broj umrlih od ebole u tri države zapadne Afrike koje su najžešće pogođene epidemijom porastao je na 7.373 od ukupno 19.031 obolelih saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

Advokati prekinuli razgovore s Ministarstvom

Predstavnici advokature prekinuli su razgovore sa Ministarstvom pravde o prekidu tromesečnog štrajka advokata, saopštila je Advokatska komora Srbije. Ministarstvo je pozvalo advokate da sutra opet nastave razgovor.

SNS bi imao bez Vučića 80 odsto manje glasova

Osamdeset odsto birača Srpske napredne stranke (SNS) ne bi glasalo za SNS ako na njenom čelu ne bi bio aktuelni premijer Srbije Aleksandar Vučić, pokazalo je istraživanje agencije Faktor plus.

Pronađena mrtva beba kod Čačka

U jednom mestu kod Čačka pronađeno je mrtvo novorođenče, potvrdila je Tanjugu portparol Policijske uprave u tom gradu Biljana Nastić.

Početak cenzure interneta?

Vlada Srbije povukla je iz skupštinske procedure predlog izmena Zakona o igrama na sreću. Fondacija "Šer" upozorava da se tim zakonskim rešenjem uvodi filtriranje interneta, dok predlagači kažu da je namera bila da se spreči odliv novca iz budžeta usled onlajn klađenja na inostranim sajtovima.