Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Srbija po miroljubivosti 52. na svetu

Srbija se nalazi na 52. mestu liste najmiroljubivijih država sveta, koju svake godine objavljuje organizacija "Global peace", a čelne pozicije su zadržali Island, Danska, Austrija, Novi Zeland i Švajcarska.

Vrbas: Radovi na 20 igrališta

Javno preduzeće "Direkcija za izgradnju" one nedelje počinje radove na sanaciji i uređenju 20 igrališta u Vrbasu i u svim mestima ove opštine.

I španski misionar oboleo od ebole

Španski misionar koji decenijama radi u bolnici u Liberiji oboleo je od smrtonosnog virusa ebole, saopštila je španska humanitarna organizacija Huan Sjudad ONGD.

Blagojević: Stiglo samo 300 rešenja

Direktor Kancelarije za obnovu Marko Blagojević izjavio je večeras da je do sada stiglo samo oko 300 rešenja za isplatu novca građanima čije su kuće oštećene u poplavama, iz 13 opština, iako ima novca za obnovu.

Igumanija: Šta je loše u puškama?!

"Iskreno se nadam da će policija doći što pre da vidi šta je to "neregularno i militantno" u našem kampu", kaže mati Efrosinija, igumanija manastira Novi Stjenik i rukovoditeljka dečjeg kampa na Kučajskim planinama.

Oko 3.500 radnika gradi autoput

Na izgradnji auto-puta u Srbiji na Koridorima 10 i 11, u proseku je dnevno angažovano oko 3.500 ljudi, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.