Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Južni Sudan na granici katastrofe

Južni Sudan nalazi se zbog novog talasa nasilja na granici humanitarne katastrofe a zemlji preti dug unutrašnji konflikt, upozorio je juče pomoćnik generalnog sekretara UN za mirovne operacije Edmon Mule.

Troje poginulih u udesu u Batajnici

Tri osobe su poginule u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 01.20 časova u Šangajskoj ulici u Batajnici, izjavila je jutros portparolka beogradske Hitne pomoći Nada Macura.

Tijana Jurić pronađena mrtva

Tijana Jurić (15) iz Subotice, koja je nestala pre 13 dana, pronađena je mrtva. Stanovnici Bajmoka okupljaju se ispred kuće u kojoj žive Tijanini baba i deda, kako bi izrazili saučešće porodici.

Vrbas: Crnogorski jezik u službenoj upotrebi

Crnogorska partija uputila je pismo predsedniku opštine Vrbas Bratislavu Kažiću sa zahtevom da se na prvoj narednoj sednici opštinskog veća pokrene postupak uvođenja crnogorskog jezika u službenu upotrebu, jer su stečeni svi zakonom propisani uslovi.

Suniti sakrili ostatke Sadama Huseina

Sunitski plemenski saveznici bivšeg iračkog predsednika Sadama Huseina, koji je pogubljen 2006. godine, preneli su pre osam meseci njegove posmrtne ostatke na drugu lokaciju zbog bojazni da bi pripadnici šiitske milicije mogli da ih oskrnave, saopštilo je danas plemensko vođstvo.

BiH: Brojna naselja potopljena zbog kiše

Nestanak muške osobe čiji je automobil odnela bujica s ulice, prijavljen je u Banjaluci, a desetine naselja širom BiH ponovo se nalaze pod vodom zbog kiša koje od utorka padaju.

Dinar sutra najslabiji ove godine

Dinar će sutra oslabiti 0,2 odsto i zvanični srednji kurs će biti 116,8853 dinara za jedan evro, što će biti najniža vrednost nacionalne valute ove godine.