Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Havajima prete dva uragana

Uragan "Izel" i tropska oluja "Hulio" kreću se prema Havajima, saopšteno je iz američkog centra za praćenje uragana.

U Banjaluci poplavljeno 240 objekata

U Banjaluci je evidentirano 247 objekata zahvaćenih najnovijim poplavama, a oko 60 objekata izloženo je ozbiljnim klizištima, pa će neki od ugroženih gradjana morati da budu evakuisani.

Ekipa emisije "Top Gear" samo upozorena

Završena je istraga o ekipi najpopularnije emisije o automobilima na svetu. Zaključak je da voditelji Džeremi Klarkson, Džejms Mej i Ričard Hamond nisu rasisti, ali da ubuduće nema glupiranja.

Povlačenje goriva sa tržišta zbog manje markera

Načelnik Odeljenja tehničkog nadzora kontrole Ministarstva trgovine Slaviša Petković izjavio je da je tokom kontrole markiranog goriva povučeno 70 tona goriva i da su svakoga dana na terenu tri ekipe koje kontrolišu derivate od veleprodaje do pumpi.

Predstavnici vlasti "samo načuli" da ima onih sa više funkcija

Predsednik Izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić ne zna ni okviran broj funkcionera naprednjaka koji obavljaju dve ili više plaćenih javnih funkcija, iako bi to stranačko telo trebalo da za nešto više od mesec dana obavi posao kontrole i sankcioniše sve one koji se ogluše o odluku Glavnog odbora da napuste višak funkcija.

Južni Sudan na granici katastrofe

Južni Sudan nalazi se zbog novog talasa nasilja na granici humanitarne katastrofe a zemlji preti dug unutrašnji konflikt, upozorio je juče pomoćnik generalnog sekretara UN za mirovne operacije Edmon Mule.

Troje poginulih u udesu u Batajnici

Tri osobe su poginule u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 01.20 časova u Šangajskoj ulici u Batajnici, izjavila je jutros portparolka beogradske Hitne pomoći Nada Macura.

Tijana Jurić pronađena mrtva

Tijana Jurić (15) iz Subotice, koja je nestala pre 13 dana, pronađena je mrtva. Stanovnici Bajmoka okupljaju se ispred kuće u kojoj žive Tijanini baba i deda, kako bi izrazili saučešće porodici.