Ekipa emisije "Top Gear" samo upozorena

Završena je istraga o ekipi najpopularnije emisije o automobilima na svetu. Zaključak je da voditelji Džeremi Klarkson, Džejms Mej i Ričard Hamond nisu rasisti, ali da ubuduće nema glupiranja.

Završena je istraga o ekipi najpopularnije emisije o automobilima na svetu. Zaključak je da voditelji Džeremi Klarkson, Džejms Mej i Ričard Hamond nisu rasisti, ali da ubuduće nema glupiranja.

Ranije ove nedelje direktor televizije BBC (Bi-Bi-Si) pokrenuo je internu istragu o emisiji "Top Gear", odnosno o ponašanju i izjavama voditelja koji su, u nekoliko navrata, zbog kontroverznih izjava bili proglašavani za rasiste.

Pogrdni nazivi za Indijce ili crnce su naišli na neodobravanje pojedinaca i grupa, pa je Deni Koen, direktor televizije na kojoj se emituje "Top Gear", naredio istragu.

- Bi-Bi-Si je sve pritužbe gledalaca i regulatornog tela "Ofcom" shvatio ozbiljno i sproveo istragu kako ne bi bilo daljih incidenata i problema. "Top Gear" je neverovatan televizijski program koji vole milioni gledalaca širom planete. Želja mi je da i u budućnosti očuva taj identitet, ali napominjem da dalje kontroverze neće nikome doneti ništa dobro - napisao je direktor čime je "lupio packu" Klarksonu, Hemondu i Meju i upozorio ih da "nema glupiranja".

Na kraju je dodao da "iako se ne slaže sa Džeremijem Klarksonom oko upotrebe pojedinih termina, zna da on nije rasista."

  • The Lalosh

    07.08.2014 10:32
    Pare, pare
    Da je to uradio neko sa manjom gledanošću sigurno bi dobio nogu.

    Ovako, ne seče se grana na kojoj sediš...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.