Putin uveo kontrasankcije

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je potpisao ukaz kojim je uveo kontrasankcije Zapadu.
Ruski predsednik Vladimir Putin danas je potpisao ukaz kojim je uveo kontrasankcije Zapadu.

On je ograničio ili zabranio uvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda i sirovina iz zemalja koje su uvele sankcije Rusiji zbog situacije u Ukrajini.

Ukazom protiv tih zemalja uvode se sankcije na period od jedne godine i Vladi Rusije nalaže da napravi spisak pomenute robe. U isto vreme, Putin je naložio Vladi da obezbedi izbalansirano tržište i ne dozvoli skok cena poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Ukazom se Vlada obavezuje i da obezbedi veću ponudu domaćih proizvoda.

Putin je, takođe, ukazao da je moguća promena roka režima sankcija, i da Vlada to može da predloži "ukoliko je to neophodno".

  • pawlle

    06.08.2014 17:13
    odlicno,otvorio je vrata svercu

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.