I španski misionar oboleo od ebole

Španski misionar koji decenijama radi u bolnici u Liberiji oboleo je od smrtonosnog virusa ebole, saopštila je španska humanitarna organizacija Huan Sjudad ONGD.

Španski misionar koji decenijama radi u bolnici u Liberiji oboleo je od smrtonosnog virusa ebole, saopštila je španska humanitarna organizacija Huan Sjudad ONGD.

Sedamdesetpetogodišnji katolički sveštenik Migel Pahares testiran je na ebolu u bolnici u liberijskoj prestonici Monroviji i test je bio pozitivan.

Otac Migel u Liberiji radi već više od pet decenija, od čega poslednjih sedam godina u bolnici "Sent Džozef" u Monroviji, gde se sada nalazi u karantinu zajedno sa pet drugih misionara. Oni su u karantin smešteni u subotu, posle smrti direktora bolnice od ebole. Sa njima se nalaze i dve žene, jedna iz Konga a druga iz Gvineje, za koje je takođe potvrđeno da boluju od ebole, saopštila je organizacija "Huan Sjudad".

Američka humanitarna radnica Nensi Rajtbol koja je ranije obolela od ebole, avionom je prebačena iz Liberije u SAD, gde će lekari pratiti njeno stanje pošto je pristala da primi eksperimentalni lek, koji dosad nije testiran na ljudima.

Humanitarna organizacija "SIM" saopštila je da je stanje Nensi Rajtbol (59) ozbiljno, ali stabilno. Ona je smeštena u Univerzitetsku bolnicu Emori u Atlanti, gde se od vikenda nalazi i njen kolega, doktor Kent Brentli, oboleo od iste bolesti.

Istovremeno, u bolnicu u Njujorku primljen je pacijent, koji je nedavno boravio u zapadnoj Africi, sa simptomima sličnim eboli. U toku su ispitivanja, a lekari su saopštili da će za dan, dva biti poznat rezultat.

Prema najnovijim podacima Svetske zdravstvene organizacije, broj umrlih od posledica do sada najrasprostranjenije epidemije ebole porastao je na 887.

  • 06.08.2014 09:15
    Predlažem da Premijer natrpa jedan avion upravnika bolnica i klinika iz Srbije i pošalje u Liberiju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet