Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Lončar: Produkujemo više lekara nego što nam treba

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar ocenio je da Srbija obrazuje više lekara nego što je potrebno i najavio je da će u 2015. godini prioritet biti uspostavljanje transparentnog informacionog sistema u zdravstvu, što će, kako smatra, doprineti i rešavanju problema nezaposlenih mladih lekara.

Tadić: I Dačić mora da ode

Bivši ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić mora da snosi odgovornost zajedno sa smenjenim načelnicima policije za loše rezultate, kaže lider NDS Boris Tadić.

85 poslanika bez skupštinske plate

Iz skupštinske kase platu prima 165 poslanika, a ostalih 85 zaradu uzimaju na radnim mestima na kojima su bili pre no što su zauzeli stolice u zakonodavnom domu.

Dve pucnjave sinoć u Beogradu

U beogradski hotel Srbija u Ustaničkoj ulici, sinoć je ušao neidentifikovani muškarac koji se držao za povređenu butinu i zatražio pomoć.

Ljajić: Apatija i letargija u celoj zemlji

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ocenio je da trenutno u celoj zemlji vladaju apatija i letargija, za razliku od ranijih vremena kada je u društvu bilo mnogo više energije.

Apatin: Novi vodovod do kraja godine

Građevinsko preduzeće "Graditelj NS" iz Novog Sada do kraja juna počinje posao zamene starih azbestnih cevi u Apatinu, a rok za zamenu 23 kilometra vodovodnih cevi je 170 dana.

Tadić traži Dačićevu odgovornost

Bivši ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić mora da snosi odgovornost zajedno sa smenjenim načelnicima policije za loše rezultate, kaže lider NDS Boris Tadić.

Samardžić preuzima DSS?

Funkcioner Demokratske stranke Srbije sa Kosova Marko Jakšić predložio je potpredsednika DSS Slobodana Samardžića za novog lidera te stranke.

Kraljevo: Profesorka informatike i dalje štrajkuje glađu

Načelnik Školske uprave u Kraljevu Žarko Milosavljević izjavio je, povodom slučaja profesorke informatike Radojke Mikšin koja štrajkuje glađu zbog rešenja o prestanku radnog odnosa, da je sud dokazao da ona "nije stručna za posao profesorke informatike".

Putin podržao Porošenkov mirovni plan

Predsednik Rusije Vladimir Putin podržao je mirovni plan ukrajinskog predsednika Petra Porošenka za rešavanje situacije u istočnim regionima Ukrajine i njegovu nameru da načini konkretne korake ka mirnom rešenju krize u regionu, saopštio je danas Kabinet ruskog predsednika.

Brže priznavanje stranih diploma

Ministarstvo prosvete najavljuje da će proces priznavanja stranih diploma biti mnogo kraći posle usvajanja novih zakonskih odredaba, što se očekuje do jeseni.

Dupliran broj azilanata ove godine

Od početka godine čak 3.467 ljudi tražilo je azil u Srbiji, čime je više nego duplo premašen prošlogodišnji rekord od 1.591 azilanta za šest meseci.

Virus ebole se oteo kontroli

Organizacija Lekari bez granica su upozorili da se virus ebole koji nekoliko meseci hara zapadnom Afrikom, potpuno oteo kontroli.