Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Pokušaj atentata na Porošenka

Pripadnici obezbeđenja kabineta ukrajinskog predsednika Petra Porošenka deaktivirali su snažnu eksplozivnu napravu koju su pronašli u neposrednoj blizini kabineta.

FOTO: Požar u subotičkoj Bolnici

Požar u subotičkoj Bolnici je izbio nešto pre 15 časova, a na lice mesta izašlo je više vatrogasnih ekipa koje su brzom intervencijom sprečile širenje vatre na glavnu zgradu.

Malinari nezadovoljni

Proizvođači maline okupljeni u Udruženju voćara "Eko-voće" iz Arilja nezadovoljni su otkupnom cenom na području ove opštine.

Potukli se u Skupštini Republike Srpske

Na posebnoj sednici Skupštine Republike Srpske, koja već drugi dan raspravlja o nedavnim poplavama i uklanjanju posledica, diskusija je danas prerasla u uvrede pa i fizičke okršaje opozicije sa poslanicima vladajućih stranaka.

Zorana Mihajlović i Vesić prednjačili u zloupotrebi funkcije u kampanji

Među političkim funkcionerima koji su tokom izborne kampanje koristili funkcije za promociju svoje partije, najviše aktivnosti imali su potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović i gradski menadžer Beograda Goran Vesić, pokazala je analiza izborne kampanje koju je uradila nevladina organizacija Transparentnost Srbija.

"Telekomu potreban strateški investitor"

Direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Srbiji Mateo Patrone izjavio je da ta finansijska institucija nikako nije protiv izlaska Telekoma Srbija na berzu, ali smatraju da je toj kompaniji potreban strateški investitor koji će imati značajnu 'porciju' vlasničkog udela".

Oboren ukrajinski vojni avion, 49 mrtvih

Kancelarija glavnog državnog tužilaštva Ukrajine potvrdila je danas da je prilikom obaranja vojnog transportnog aviona poginulo 49 ljudi dok je jedan ukrajinski zvaničnik rekao da je ova cifra "preliminarna".

VIDEO: Amazonski poglavica: Beli čovek uništava baš sve

Raoni Metuktire, poglavica indijanskog plemena Kajapo, koji je pre 25 godina uspeo da za svoju borbu protiv hidoralektrana na reci Šingu i spasavanje prašuma Amazona priodobije i Stinga, tadašnjeg frontmena grupe "Polis", ponovo zvoni na uzbunu: optužuje razvijeni svet da "sve uništava" i poziva njegove građane da suštinski izmene svoj način razmišljanja.