Irak: Kidnapovano 16 državljana Gruzije

Naoružani ekstremisti kidnapovali su 16 državljana Gruzije u Mosulu, saopštio je portparol komesara UN za ljudska prava.

Naoružani ekstremisti kidnapovali su 16 državljana Gruzije u Mosulu, saopštio je portparol komesara UN za ljudska prava.

Reč je o zaposlenima u jednoj iračkoj telekomunikacionoj kompaniji, saopštio je portparol Rupert Kolvil.

Po svemu sudeći, pripadnici Islamske države Iraka i Levanta (ISIL) bili su vinovnici i raznih drugih kršenja ljudskih prava u Mosulu. Između ostalog, ima izveštaja o egzekuciji gotovo 30 civila koji su radili u policiji ili službi bezbednosti, o samoubistvu četiri žene koje su prethodno bile seksualno zlostavljane ili primorane na udaju za borce ISIL-a, kao i o oslobađanju i naoružavanja zatvorenika iz lokalnog zatvora.

Prema podacima UN, u ofanzivi ISIL-a u Iraku je ove nedelje poginulo nekoliko stotina civila, dok je više od 1.000 ranjeno.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet