Čanak: Pritvor Šešelja u Hagu najveća sramota

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da je držanje lidera SRS Vojislava Šešelja 11 godina u pritvoru Haškog tribunala više nego nedopustivo.

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da je držanje lidera SRS Vojislava Šešelja 11 godina u pritvoru Haškog tribunala više nego nedopustivo.

On je u intervjuu "Kuriru" rekao da je to verovatno najveća sramota međunarodnog pravosuđa u istoriji ili barem jedna od najvećih sramota.

"To je nedopustivo bez obzira šta ja mislio o Vojislavu Šešelju, bez obzira što lično mislim da je on počinio stvari za koje bi trebalo da dobije ozbiljne vremenske kazne", kazao je lider LSV.

Govoreći o pokrajinskoj vladi, Čanak je rekao da se njegovi susreti sa predsednikom DS Bojanom Pajtićem mogu izbrojati na prste jedne ruke za vreme Pajtićeva tri mandata u Vladi Vojvodine.

"Problem je u tome što smo mi u koaliciji 17 godina, ako računate lokal. Imali smo za to vreme i uspone i padove, bilo je svega. Proteklih nekoliko godina to stvarno više nije funkcionisalo... Jer sada smo u situaciji da se koalicioni partner ponaša tako da ga apsolutno ne interesuje šta mislimo o bilo čemu. Da nam pripisuju neprincipijelnost, da rušimo vladu...", kaže Čanak.

On je dodao da je problem i to što se poslednjih 14 godina ništa ne događa na temu promene položaja Vojvodine, na temu uključivanja administracije Vojvodine u izvršnu vlast Srbije, osim onoga što se uradilo u prvoj godini posle 5. oktobra.

  • НиколаНС

    15.06.2014 09:11
    Врхунац цинизма
    Чанак је морална минијатура.
  • Joca

    14.06.2014 12:47
    aha
    Kome je frka sto ce Seselj da se vrati? Nekom ce da izmakne stolicu? Kome lepse izgleda to sto su se vratili SPS-ovci i JUL-ovci? :)
  • Jan

    14.06.2014 12:39
    Obojicu vas je napravila...
    ... ista kuhinja!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija