Pretplatu ćemo plaćati posebno, ko ne plati, pleniće mu imovinu?

Građani će morati da plaćaju 500 dinara za TV pretplatu, po cenu da im izvršitelji zbog duga zaplenjuju imovinu.

Građani će morati da plaćaju 500 dinara za TV pretplatu, po cenu da im izvršitelji zbog duga zaplenjuju imovinu.

Kako piše Blic, tako bi trebalo da izgleda novi način naplate TV pretplate koji je osmišljen u Ministarstvu finansija.

"Nova taksa će se naplaćivati tako što će javni servis na adrese 2,55 miliona domaćinstava u Srbiji koja imaju brojilo za struju svakog meseca slati račun sa uplatnicom od 500 dinara koja će morati da se plati", kaže sagovornik lista iz Ministastva finansija.

Plaćanje pretplate zahtev je i EU koja traži od Srbije da se javni servis ne finansira iz budžeta.

"Odlučili smo se na uvođenje takse za RTS jer ovakav vid naplate oslobađa Javni servis sklapanja ugovora sa svakim korisnikom ponaosob. Dalje, taksa je poreska kategorija i RTS će imati pravo da prinudno naplati potraživanja, čak i da pleni imovinu onima koji ne budu plaćali", kaže funkcioner Ministarstva finansija. Imovinu od onih koje ne plate pleniće izvršitelji.

SNS: Neistinite informacije o pretplati za javni servis

Srpska napredna stranka saopštila je danas da nisu istinite informacije objavljene u pojedinim medijima da će građani morati da plaćaju pretplatu za javni servis od 500 dinara po cenu izvršenja zaplene imovine zbog duga.

- Istina je da je Ministarstvo kulture i informisanja, na predlog državnog sekretara Saše Mirkovića, izradilo nacrt u kome se, između ostalih, nalaze ovakve odredbe, ali moramo da naglasimo da takav nacrt nije došao ni na dnevni red Vlade, a kamoli na raspravu pred poslanike u Narodnoj skupštini - navedeno je u saopštenju.

U SNS navode da mogu da razumeju da "pojedini mediji žele da budu ekskluzivni u svom pisanju", ali da, nažalost, "u današnjoj ekskluzivnosti tih medija nisu iznete tačne informacije, a građani su zbunjeni i obmanuti".

Komentari 103

  • 18.06.2014 16:15
    bravo
    Nije problem.Platicemo i ovo kao i dimnacarinu.........samo u Limburgu mesecu,a gospoda kada dodju za plenidbu neka mole boga da ne budem kuci posto je bolje u prdekani nego na slobodi
  • Isto kao i

    16.06.2014 09:48
    odžačarina!

    Ako RTS NIJE SPOSOBAN da se sam finansira iz reklama,treba da se UKINE!

    Firma koja loše posluje(nerentabilna,neekonomična i neefikasna) pa silom parazitira na račun države,
    odnosno nas poreskih obveznika,ne treba da postoji,pogotovo ako ima loš program koji niko ne gleda!!!
  • Anonimno

    15.06.2014 12:28
    Ukinite RTS! Najbolje resenje za sve nas :D
    U mojoj kuci se taj program ne gleda!I ne placa se, niti ce se placati. . . slobodno mozete da ukinite gledanje istog, a da plenite imovinu, strasno, nakrali ste da ne znate ni sami koliko para imate, ne mozete da prebrojite! Mucite i terorisete jadni narod, sa svih strana ste stisli, da nema dalje, a napredka nigde o.O Zakljucak je jasan. . .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija