Malinari nezadovoljni

Proizvođači maline okupljeni u Udruženju voćara "Eko-voće" iz Arilja nezadovoljni su otkupnom cenom na području ove opštine.
Proizvođači maline okupljeni u Udruženju voćara "Eko-voće" iz Arilja nezadovoljni su otkupnom cenom na području ove opštine.

Zbog toga će malinari zatražiti sastanak sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i hladnjačarima, izjavio je danas predsednik te organizacije Božo Joković.

- Otkup se na terenu kreće oko 150, a pred hladnjačom 157 dinara, dok je recimo u Šapcu i Osečini cifra znatno veća, od 200 do 230 dinara. To je kontraproduktivno za nas, ta nelogičnost se ponavlja već godinama i dogovor ne može biti postignut - objasnio je Joković .

Pored toga, ističe, dodatnu nevolju predstavlja i to što će ovosezonski rod maline biti znatno umanjen, budući da su sneg i mraz naneli velika oštećenja ovoj kulturi, potom poplave kao i sušenje izdanaka, usled čega ima mnogo potpuno uništenih malinjaka.

- Želimo sastanak sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede i hladnjačarima kako bismo prevazišli ovu situaciju, da nam se objasni zašto postoje tolike razlike u ceni, jer je očigledno na delu kršenje logike tržišta - ocenio je Joković.

  • ZoranNS

    14.06.2014 15:03
    Sezonski problem, problem koji sazreva
    Sezonski problem, problem koji sazreva sa malinom, a posle opet ništa, spava do naredne sezone, i tako godinama, upućeni kažu nisu u stanju da se dogovore. Pouka, pored gajenja malina moraju da nauče da se dogovore.
  • 14.06.2014 14:24
    Odlepim kada cujem tu glupu rec "malinari".
  • tropski_coek

    14.06.2014 14:01
    trzite malina, ko i svako drugo - otvoreno
    Kalimero: Kme, kme,kme to je nepravda.

    Bite se u glavu, ko vas tera maline da uzgajate.
    Smucili ste se i Bogu i narodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija