Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Uništene bombe u Sadovima

Sektor za vanredne situacije je saopštio da je danas u Petrovaradinu u naselju Sadovi obavljeno uništavanje pronađenih neeksplodiranih ubojnih sredstava, uglavnom iz perioda II Svetskog rata.

Tri kandidata iz Srbije za sud u Strazburu

Tri kandidata za sudiju iz Srbije u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu su profesori Pravnog fakulteta u Beograd Branko Lubarda i Branko Rakić, kao i pravnik u Odeljenju za izvršenje presuda Evropskog suda za ljudska prava Katarina Nedeljković, saznaje agencija Beta.

Milanović: Referendum o ćirilici je sramota

Hrvatski premijer Zoran Milanović poručio je danas da Sabor treba da odluči o referendumskoj inicijativi o ćirilici, za koju je prikupljeno oko 700.000 potpisa građana, ali i naglasio da smatra da je taj referendum "sramota", spomenuvši u tom kontekstu i "varvarsko ponašanje".

Samardžić: Koštunica se zauvek povukao iz politike

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić izjavio je danas da se doskorašnji lider stranke Vojislav Koštunica potpuno i zauvek povukao iz politike, a da će stranka, posle teškog perioda, ponovo biti relevantna na političkom nebu.

Putin: Nepotrebne sankcije prema SAD

Ruski predsednik Vladimir Putin kazao je da bi Moskva, za sada, trebalo da se uzdrži od nametanja sankcija Amerikancima u znak odmazde za kaznene mere koje je Vašington uveo njegovim bliskim saradnicima zbog krize u Ukrajini, kao i od uvođenja viznog režima Kijevu.

Turcima blokiran Tviter

Turski sud blokirao je Tviter u toj zemlji zbog žalbi građana da ta društvena mreža krši privatnost, saopštio je turski telekomunikacioni regulator BTK.

Građanima ne prete bloklade računa zbog kašnjenja

Generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić rekao je danas da građanima koji kasne sa otplatom obaveza prema bankama ne preti blokiranje računa, kao i da banke nude dodatne mere za lakšu otplatu.

Pesničili se funkcioneri DSS-a

Članovi Izvršnog odbora DSS Duško Tarbuk i Petar Bojović pesničili se, vređali i pretili jedan drugom u prostorijama ove stranke u Beogradu.

Tražili smenu Jovanovića na sastanku LDP-a

Posle debakla na izborima, kako na republičkom nivou tako i na beogradskom, juče je održana sednica političkog saveta LDP kao uvod u sednicu Predseništva koja bi trebalo da bude održana tokom vikenda.

Mihajlović: Nova vlada će biti mala i efikasna

Nova vlada biće mala, funkcionalna i efikasna, a glavni kriterijum u pregovorima za eventualni ulazak drugih političkih partija u njen sastav, osim Srpske napredne stranke, biće program tih stranaka, izjavila večeras potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović.

Bez novog suđenja Perišiću

Žalbeno veće Haškog tribunala danas je odbacilo zahtev Tužilaštva da se ponovo razmotri odluka o oslobađanju bivšeg načelnika Generaštaba Vojske Jugoslavije Momčila Perišića po optužbi za pomaganje i podržavanje zločina počinjenih u Sarajevu i Srebrenici od 1993. do 1995. godine, saopšteno je danas iz Haga.

Lekar prekinuo štrajk glađu

Lekar Ivan Prodanović, koji je štrajkovao glađu ispred zgrade opštine u Gornjem Milanovcu, zbog neisplaćenih plata, prekinuo je štrajk.