Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Mihajlović: Nova vlada će biti mala i efikasna

Nova vlada biće mala, funkcionalna i efikasna, a glavni kriterijum u pregovorima za eventualni ulazak drugih političkih partija u njen sastav, osim Srpske napredne stranke, biće program tih stranaka, izjavila večeras potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović.

Bez novog suđenja Perišiću

Žalbeno veće Haškog tribunala danas je odbacilo zahtev Tužilaštva da se ponovo razmotri odluka o oslobađanju bivšeg načelnika Generaštaba Vojske Jugoslavije Momčila Perišića po optužbi za pomaganje i podržavanje zločina počinjenih u Sarajevu i Srebrenici od 1993. do 1995. godine, saopšteno je danas iz Haga.

Lekar prekinuo štrajk glađu

Lekar Ivan Prodanović, koji je štrajkovao glađu ispred zgrade opštine u Gornjem Milanovcu, zbog neisplaćenih plata, prekinuo je štrajk.

Stiglo proleće

Na severnoj Zemljinoj polulopti proleće je počelo danas u 17.57, i trajaće do 21. juna.

Kurs ponovo miruje

Kurs dinara prema evru sutra će biti treći, uzastopni, dan u stagnaciji, tako da će zvanični srednji kurs biti 115,8235 dinara za jedan evro.

Neša Galija i Srđan Dragojević u skupštinskim klupama

Stavove građana u skupštinskim klupama u naredne četiri godine zastupaće mahom ekonomisti, kojih je ubedljivo najviše na svim listama, ali o kreiranju novih zakona brinuće i novinari, psiholozi, lekari, matematičari i penzioneri.

Italija spasila 4.000 migranata

Italijanske vlasti su spasle više od 4.000 migranata na moru u protekla četiri dana dok rat u Siriji i nestabilnost u Libiji izazivaju nove talase izbeglica.

Koliko su građani Srbije srećni?

Na Međunarodni dan sreće građani Srbije su manje srećni nego ranije, ocena je eksperata koji ukazuju i da je sreća subjektivno osećanje koje često zavisi od očekivanja, spoljnih okolnosti, ali i životne faze.

Koliko su građani EU srećni?

Građani Evropske unije zadovoljni su životom, pri čemu su oni iz nordijskih zemalja, kao i iz Zapadne i Južne Evrope, zadovoljniji od žitelja baltičkih zemalja, Srednje Evrope i - Balkana.