Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Na dvotočkašima poginulo 115 osoba

U saobraćajnim nesrećama sa biciklima, mopedima i motociklima u 2013. godini poginulo je 115 vozača i putnika, a teže ili lakše je povređeno više od 3.200 osoba, upozorila je, na početku prolećne sezone, Agencija za bezbednost saobraćaja.

Sveštenik silovao devojčicu?

Pančevačka policija uhapsila je sveštenika M. Đ. (56) u mestu Pločica kod Kovina zbog sumnje da je u više navrata obljubio dvanaestogodišnju devojčicu, piše Alo.

Poskupeće krediti u evrima?

Vest da EU lagano izlazi iz krize za one koji imaju zajam u evrima nije ohrabrujuća, jer će im rate rasti. U ovdašnjim bankama građani su se uglavnom odlučivali za promenljivu kamatu, vezanu za kretanje evra, kada su kupovali stanove.

Viza i Masterkard blokirale kartice ruskih banaka

Američke kompanije za bankovne kartice Viza i Masterkard prekinule su bez prethodne najave svoje usluge klijentima više ruskih banaka posle objave Vašingtona da uvodi sankcije Rusiji zbog pripajanja Krima, saopštile su ruske banke koje je pogodila ta mera.

Ipak ništa od besplatne vakcine

Vakcinacije dece petovalentnom vakcinom o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje verovatno neće biti ni ove godine, već će se mališani vakcinisati Torlakovim vakcinama.

Uništene bombe u Sadovima

Sektor za vanredne situacije je saopštio da je danas u Petrovaradinu u naselju Sadovi obavljeno uništavanje pronađenih neeksplodiranih ubojnih sredstava, uglavnom iz perioda II Svetskog rata.

Tri kandidata iz Srbije za sud u Strazburu

Tri kandidata za sudiju iz Srbije u Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu su profesori Pravnog fakulteta u Beograd Branko Lubarda i Branko Rakić, kao i pravnik u Odeljenju za izvršenje presuda Evropskog suda za ljudska prava Katarina Nedeljković, saznaje agencija Beta.

Milanović: Referendum o ćirilici je sramota

Hrvatski premijer Zoran Milanović poručio je danas da Sabor treba da odluči o referendumskoj inicijativi o ćirilici, za koju je prikupljeno oko 700.000 potpisa građana, ali i naglasio da smatra da je taj referendum "sramota", spomenuvši u tom kontekstu i "varvarsko ponašanje".

Samardžić: Koštunica se zauvek povukao iz politike

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Slobodan Samardžić izjavio je danas da se doskorašnji lider stranke Vojislav Koštunica potpuno i zauvek povukao iz politike, a da će stranka, posle teškog perioda, ponovo biti relevantna na političkom nebu.

Putin: Nepotrebne sankcije prema SAD

Ruski predsednik Vladimir Putin kazao je da bi Moskva, za sada, trebalo da se uzdrži od nametanja sankcija Amerikancima u znak odmazde za kaznene mere koje je Vašington uveo njegovim bliskim saradnicima zbog krize u Ukrajini, kao i od uvođenja viznog režima Kijevu.

Turcima blokiran Tviter

Turski sud blokirao je Tviter u toj zemlji zbog žalbi građana da ta društvena mreža krši privatnost, saopštio je turski telekomunikacioni regulator BTK.