Ministarka krivi upravu jer i medicinske sestre plaćaju solidarni porez

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je odgovornost na upravi zdravstvenih centara čijim se radnicima pa i medicinskim sestrama sa platom od 30.000 dinara, zbog kašnjenja plata i istovremene isplate dve zarade, odbija solidarni porez.

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je odgovornost na upravi zdravstvenih centara čijim se radnicima pa i medicinskim sestrama sa platom od 30.000 dinara, zbog kašnjenja plata i istovremene isplate dve zarade, odbija solidarni porez.

"Odgovornost mora biti na nadležnim, na menadžmentu tih ustanova. Ministar ne može nikoga smenjivati, ali može da traži od direktora da poštuje finansijska uputstva", rekla je Đukić Dejanović.

Prema rečima ministarke, u tom slučaju troškove treba da snose nadležni, a ne pojedinci koji su odgovorno radili svoj posao. Ministarka je dodala da će u zaštitu radnika koji je odgovorno radio svoj posao stati i Ministarstvo i sindikati.

Đukić Dejanović je to navela upitana da prokomentariše to što se u nekim zdravstvenim ustanovama u Srbiji medicinskim sestrama, zbog uplate dve plate odjednom, zaračunava porez po stopi koju plaćaju oni sa primanjima većim od 60.000 dinara ili specijalistima po maksimalnoj stopi, koja se primenjuje na primanja iznad 150.000 dinara.

  • Lovac Luka

    25.04.2014 08:50
    najeb...
    Ala ce se DRZAVA obogatiti u decembru mesecu jer vecina preduzeca,posebno na budzetu,mora da primi po tri isplate.Drugi deo za novembar,prvi deo decembra i drugi deo za decembar a sve zbog zakona koji ne dozvoljava da se prenese tekuca godina u narednu.Matematika je jasna a mislim da je jasna i svrha solidarnog poreza.A sta je sa radnicima koji moraju da rade i u vreme praznika a za to dobijaju uvecanu zaradu.Da li to znaci da ce ih DRZAVA zastititi ako odbiju da rade ili ce ih platiti a onda im to isto uzeti nazad.Balkan"sada se lepo izvini DRZAVI sto te tuce"
  • Jogi Letač

    22.03.2014 10:33
    Tako je to kad svuda trpate partijske kadrove koji ne bi umeli ni da sačuvaju dve ovce nacrtane na papiru da im ne pobegnu ...
  • Tm

    21.03.2014 16:20
    pa
    samo promenite pravilnik da obuhvata isplate ZA mesec, a ne U mesecu, pametnjakovići

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija