Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Uhapšen inspektor za rad zbog mita

Direktor Inspektorata za rad Ministarstva rada, zapošljavanja i socijalne politike Dragoljub Peurača uhapšen je zbog sumnje da je primio mito, rečeno je u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

I Albanija i Crna Gora za sankcije Rusiji

Šest zemalja van Evropske unije, među kojima su Crna Gora i Albanija, pridružile su se sankcijama EU protiv Rusije, saopšteno je danas iz kabineta Visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton.

Kurs sutra skoro isti

Dinar će sutra vredeti skoro isto kao i danas i srednji kurs biće 115,8608 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Napadnuti radnici Elektrovojvodine

Radnici Elektrovojvodine fizički su napadnuti u naselju Bački Vinogradi kraj Subotice, a ovo preduzeće najavilo je krivične prijave protiv počinilaca.

Lažni serijski ubica na slobodi

Šveđanin Sture Bergval, koji je jedno vreme smatran najgorim serijskim ubicom, da bi se kasnije ispostavilo da je davao lažna priznanja, naći će se na slobodi.

Birokratija koči dolazak Ikee u Srbiju

Švedska Ikea nema dilema i vrlo je zainteresovana da otvori radnje u Srbiji, a razlog što to do sada nije učinjeno leži u obimnim i komplikovanim birokratskim procedurama.

Zaplenjeno 12 tona kafe

U Kraljevu je zaplenjeno oko 12 tona sirove kafe, u vrednosti od oko 4,7 miliona dinara, saopštila je policija.

Dvoje Ukrajinaca zatražilo azil u Srbiji

Od početka godine dvoje državljana Ukrajine zatražilo je azil u Srbiji, dok se desetak njih raspitivalo kakvi su uslovi za dobijanje azila, rekao je izvrši direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila Radoš Đurović.

Timošenko izašla iz bolnice

Bivša ukrajinska premijerka Julija Timošenko puštena je sa lečenja i planira da se vrati u Kijev, saopštila je danas bolnica u Berlinu.

Majka ubijenog mladića štrajkuje glađu u Čačku

Majka ubijenog Dalibora Vasovića iz Čačka, Rumenka Vasović danas je ispred Osnovnog suda ponovo počela štrajk glađu, treći put u poslednje dve godine, zahtevajući da joj se isplati oko 1,5 miliona dinara na ime odštete za ubistvo sina.

Putin gradi most prema Krimu

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je izgradnju mosta koji će povezati Rusiju s Krimom, a taj projekat vredi tri milijarde dolara.

"Večernje novosti" pred gašenjem

Kolegijum "Večernjih novosti" obavestio je Vladu Srbije da je "Štamparija Borba" puštanjem menice od 187 miliona dinara blokirala račun komaniji "Novosti" i zatražio da Vlada Srbije što pre okonča proces revizije privatizacije i da se konačno utvrdi ko je u punom pravnom kapacitetu vlasnik te kompanije.

Dečak ubio muškarca zbog silovanja?

Kruševačka policija saopštila je da je danas odredila zadržavanje za četrnaestogodišnjaka iz Kruševca, zbog sumnje da je ubio J.A. (55) iz tog grada.