Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

SAD: Nove mere zbog aneksije Krima

Administracija američkog predsednika Baraka Obame saopštila je danas da će preuzeti nove akcije protiv onih koji podržavaju "rusku aneksiju Krima", što uključuje i proširenje sankcija, saopštila je Bela kuća.

Prvi korak ka ukidanju rominga u EU

Plan Evropske unije da ukine troškove rominga za prekogranične pozive mobilnim telefonima preskočio je danas prvu prepreku, budući da je komitet Evropskog parlamenta glasao za usvajanje tog plana.

Pao helikopter TV stanice u Sijetlu

Najmanje dve osobe su poginule kada se novinarski helikopter koji koristi televizijska stanica Komo-TV srušio danas kod zgrade redakcije u Sijetlu, saopštila je vatrogasna služba tog grada.

Ubijen ukrajinski vojnik na Krimu

Ukrajinski vojnik, koji je danas pogođen u pucnjavi prilikom napada na vojnu bazu na periferiji krimske prestonice Simferopolja, preminuo je od zadobijenih povreda, izjavio je portparol ministarstva odbrane Vladislav Seležnjov.

G8 suspendovao Rusiju

Loran Fabijus, ministar spoljnih poslova Francuske izjavio je da je grupa od osam vodećih industrijskih zemalja sveta (G8) suspendovala učešće Rusije na svojim sastancima.

Uskoro zakon o zaštiti potrošača

Predsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije Goran Papović izjavio da je radi zaštite potrošača i bezbednosti hrane potrebno strogo poštovanje zakona.

Pitali za plate, dobili otkaze

Sedmoro radnika benzinske stanice "Knez petrol" dobilo je otkaze, jer su tražili od vlasnika da im obrazloži zašto im svakog meseca odbija od plate 1.000 dinara.

Putin potpisao zakon o pripajanju Krima

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je danas nacrt zakona o pripajanju Krima Rusiji, nakon što je formalno obavestio ruski parlament o zahtevu Krima da se ujedini sa Rusijom, saopštio je danas Kremlj.

ANEM izdejstvovao značajne pogodnosti za RTV stanice

Asocijacija nezavisnih elektronskih medija i organizacija muzičkih autora Srbije SOKOJ postigli su dogovor o Protokolu o saradnji koji će omogućiti da emiteri ostvare značajne popuste i pogodnosti za korišćenje muzičkih autorskih dela.

"Vitalova nagrada" Milošu Latinoviću

Književna nagrada "Zlatni suncokret" za najbolju knjigu u 2013. dodeljena je Milošu Latinoviću za roman "Sto dana kiše" u izdanju Vulkan izdavaštva iz Beograda, saopštila je kompanija "Vital".