Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Sviskom ukida fiksnu telefoniju

Najveći švajcarski telekomunikacioni operater Sviskom ukinuće do kraja 2017. fiksnu analognu telefoniju, a klijenti će morati da pređu na korišćenje Internet telefonije.

Igor Mirović će biti ministar privrede?

Igor Mirović, ministar regionalnog razvoja u ostavci, mogao bi nakon formiranja vlade da stane na čelo Ministarstva privrede, koje praktično vodi od trenutka kada je Saša Radulović podneo ostavku.

NSA može da snima sve telefonske pozive u jednoj zemlji

Američka Agencija za nacionalnu bezbednost (NSA) stvorila je nadzorni sistem koji može da snima sve telefonske pozive u ciljanoj zemlji, a analitičari su preslušavali samo "delić" od jedan odsto poziva, piše Vašington post.

Bliski istok na ivici krize

Pomoćnik generalnog sekretara UN za politička pitanja Džefri Feltman kaže da je pojačano izraelsko-palestinsko nasilje dovelo Bliski istok na ivicu nove krize.

Lavrov: Sankcije neprihvatljive, biće posledica

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov poručio je američkom kolegi Džonu Keriju da su sankcije zapadnih zemalja protiv Moskve zbog Krima apsolutno neprihvatljive, ističući da će biti posledica.

Privedeni aktivisti Grinpisa

Francuski žandarmi priveli su oko 20 ekoloških aktivista koji su ušli u krug nuklearne centrale Fesenhajm na severoistoku Francuske, izjavio je portparol francuskog ministarstva unutrašnjih poslova.

Stojiljković: Istraga protiv Šarića biće politički delikatna

Profesor Fakulteta političkih nauka Zoran Stojiljković ocenio je danas da će istraga protiv Darka Šarića biti politički delikatna zbog činjenice da je on oprao velike novčane iznose u Srbiji, a pitanje je da li je to mogao da učini bez podrške poslovnih i političkih krugova.

Uhapšen nekadašnji lekar u Aušvicu

Nemačke vlasti uhapsile su 93-godišnjeg muškarca osumnjičenog za saučesništvo u višestrukim ubistvima dok je služio kao lekar SS jedinice u zloglasnom nacističkom koncentracionom logoru Aušvic tokom Drugog svetskog rata.

Španija: Razbijeni lanci krijumčara droge

Španska policija saopštila je danas da je razbila dva lanca krijumčara droge, specijalizovanih za proizvodnju sintetičke droge "kristalni metamfetamin", kao i da su uhapšene 42 osobe, među kojima je skoro polovina Filipinaca.

U vodi u Užicu sada crvi

Izvorište Sušička vrela, sa koga se Užice alternativno snabdeva vodom zagađeno je - crvima, piše Blic.

Priprema se Zakon o azilu

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Vladimir Božović kaže da je Zakon o azilu u pripremi.

Otkazana poseta Van Rompeja Moskvi

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej otkazao je danas planiranu posetu Rusiji, jer su Rusi objavili poverljivu informaciju, navode diplomatski izvori.

SAD: Nove mere zbog aneksije Krima

Administracija američkog predsednika Baraka Obame saopštila je danas da će preuzeti nove akcije protiv onih koji podržavaju "rusku aneksiju Krima", što uključuje i proširenje sankcija, saopštila je Bela kuća.

Prvi korak ka ukidanju rominga u EU

Plan Evropske unije da ukine troškove rominga za prekogranične pozive mobilnim telefonima preskočio je danas prvu prepreku, budući da je komitet Evropskog parlamenta glasao za usvajanje tog plana.