Igor Mirović će biti ministar privrede?

Igor Mirović, ministar regionalnog razvoja u ostavci, mogao bi nakon formiranja vlade da stane na čelo Ministarstva privrede, koje praktično vodi od trenutka kada je Saša Radulović podneo ostavku.

Igor Mirović, ministar regionalnog razvoja u ostavci, mogao bi nakon formiranja vlade da stane na čelo Ministarstva privrede, koje praktično vodi od trenutka kada je Saša Radulović podneo ostavku.

U SNS smatraju da Mirović ima rezultate u svom resoru. "Ministar zdravlja najverovatnije će biti Zlatibor Lončar, direktor Urgentnog centra u Beogradu", kaže izvor "Blica". "Večernje novosti" navode da bi Ivica Dačić mogao da postane ministar odbrane, dok Boris Tadić želi prosvetu, zdravstvo i kulturu, a zasad su tri fotelje već rezervisane - za Lazara Krstića (ekonomija), Nikolu Selakovića (pravda) i Rasima Ljajića.

Naprednjaci će do kraja nedelje održati sednicu Predsedništva stranke na kojoj će razgovarati o daljim potezima u formiranju vlade, a štampa navodi da bi prvi razgovori o novoj vladi mogli da počnu već od petka, dan nakon što Republička izborna komisija saopšti zvanične rezultate izbora.

Socijalistima osim načelne ponude pre izbora da i dalje ostanu u koaliciji sa SNS-om nije više ponuđeno, niti je precizirano koje bi resore mogli da dobiju. Jedan od funkcionera SPS kaže za "Blic" da ova stranka smatra da treba i može da doprinese u vladi, ali da je sa druge strane sve pitanje toga šta će biti ponuđeno i u odnosu na to treba i izvagati. Nezvanično u ovoj stranci žele Ministarstvo policije, ali se kao rezervne varijante pominju Ministarstvo spoljnih poslova i resor odbrane.

Kako navode izvori bliski NDS-u, u ovoj stranci se trenutno razgovara o budućoj ulozi te partije. "Prvo unutar stranke, pa onda sa drugima", kaže sagovornik "Blica". "Novosti", s druge strane, tvrde da su u NDS-u već pikirali resore prosvete, zdravstva i kulture, ali da bi problem moglo da predstavlja to što u koaliciji koju predvodi Boris Tadić odbijaju da uđu u koaliciju u kojoj su i socijalisti. "Bar što se tiče LSV-a, ne vidimo mogućnost takve saradnje, ali o tome će odlučiti naši stranački organi", kaže Bojan Kostreš, funkcioner ove stranke.

DS ni u kom slučaju neće u vladu

"Novosti" saznaju i da bi kormilo srpske diplomatije mogao da preuzme Marko Đurić, savetnik predsednika Nikolića, dok će se bivši ministar spoljnih poslova Ivan Mrkić, najverovatnije, vratiti ambasadorskoj karijeri, odnosno preuzeće misiju u Pekingu, koja već dugo nema šefa.

Iz SNS šalju poruke da će pozvati i sve stranke nacionalnih manjina u vladajuću koaliciju. Lider SVM Ištvan Pastor poručio je da su spremni da budu deo parlamentarne većine. "Ne planiramo personalno učešće u premijerskom kabinetu, ali bismo voleli da imamo nekoliko državnih sekretara po različitim ministarstvima, kako bismo pomogli u radu", rekao je Pastor.

Borislav Stefanović, funkcioner DS, kaže da demokrate ni u kom slučaju neće ući u vladu sa SNS, jer Srbija treba opoziciju.

  • Mary

    20.03.2014 00:36
    Zasto Mirovic ne bi bio buduci ministar privrede? Strucan je, ekonomista je, covek uspesan u poslu kojim se bavi.
  • Gradinar

    19.03.2014 17:19
    @proka naturalov - ko je ko u stvari
    Gluplji komentar nisam odavno pročitao, koji crni gej lobi?! Valjda treba da nam bude drago što je Mirović naš te će gurati investicije preko Save i Dunava, kad već onaj koji treba ne radi svoj posao.
  • jo

    19.03.2014 14:50
    Severna Koreja
    Pa i da su dobili 104% na izborima neka mi neko normalan samo objasni kako sa ovakvim likovima koje navodite može da se formira vlada.Kakve bre reforme kakvi bakrači.Pa da im daš 4 ovce na livadi do večeri bi 2 pobegle.Pa oni svi zajedno ne bi sabrali 10 godina radnog staža u knjižici a treba da spasavaju 7 miliona ljudi.Gde god mrdneš afera za aferom,svuda vuku repove za sobom.Koja smo mi smejurija od države da ne poveruješ.Najveća tragedija je što stvarno ima nekih 200 hiljada ljudi koji veruju kako sa gore navedenim likovima nama može biti bolje i koji su za to dali svoj glas.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.