Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Spektakularno otkriće naučnika

Naučnici tvrde da su došli do "spektakularnog" novog dokaza koji potkrepljuje teoriju Velikog praska o poreklu Univerzuma. Kako javlja BBC, istraživači veruju da su pronašli signal koji je na nebu ostavilo super brzo širenje svemira koje se najverovatnije dogodilo u deliću sekunde nakon što je sve nastalo.

Dinar posle 16 dana stagnacije konačno jači

Dinar će sutra, posle 16 dana uzastopne stagnacije kursa prema evru, ojačati 0,1 odsto ili devet para, tako da će zvanični srednji kurs iznositi 115,8679 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS).

Kalinić i Milovanović krivi zbog bežanja iz zatvora

Viši sud u Beogradu proglasio je danas osuđene pripadnike zemunskog klana Željka Milovanovića i Sretka Kalinića krivim za pokušaj bekstva iz zatvora i osudilo ih na zatvorske kazne od po jedne i po godine, saopštio je danas taj sud.

Još jedno snežno nevreme u SAD

Zbog snežnog nevremena koje je pogodilo istočnu obalu SAD, zatvorene su pojedine škole i savezne ustanove, a otakazni su i letovi.

"Grinpis" tužio Rusiji Strazburu

Aktivisti međunarodne organizacije za zaštitu prirodne sredine pokrenuli su postupak pred Evropskim sudom za ljudska prava za naknadu štete zbog hapšenja u septembru.

Bankama preti zatvaranje

Uspeh na stres testovima evropskih regulatora ne znači da evropske banke imaju neophodnu snagu da bi preživele, saopštila je Bankarska federacija Nemačke.

"Foke" vratile oteti tanker

Tim američkih specijalaca "Foke" preuzeo je kontrolu nad naftnim tankerom koji su, početkom meseca, oteli libijski pobunjenici, saopštio je Pentagon.

Dragin: Nisam kršio zakon

Suđenje bivšem ministru poljoprivrede Saši Draginu i ostalim optuženima da su zloupotrebama oštetili pančevačku Azotaru za više miliona evra nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu.

Krim proglasio nezavisnost

Vrhovna skupština Krima usvojila je danas na vanrednoj sednici rezoluciju o nezavisnosti i obratila se Rusiji za "prijem Republike Krim u sastav Ruske federacije", javile su ruske agencije.

Tasovac ponovo direktor Filharmonije

Dugogodišnji direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, ministar kulture i informisanja u ostavci, jednoglasno je izabran na konkursu za direktora Beogradske filharmonije.

Nafta skuplja zbog referenduma na Krimu

Nafta je danas poskupela usled narastanja geopolitičkih tenzija i najave SAD da će uvesti nove sankcije Rusiji, nakon što je Krim na jučerašnjem referendumu glasao za otcepljenje od Ukrajine i pripajanje Rusiji.

Protest protiv kubanskog mešanja

Nekoliko stotina opozicionih demonstranata u Karakasu protestovalo je u nedelju zbog mešanja Kube u unutrašnje poslove Venecuele, javio je AFP.

SAD i EU ne priznaju referendum na Krimu

Američki predsednik Barak Obama rekao je u telefonskom razgovoru ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da je Rusija ugrozila suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine.

Avion prinudno sleteo, dvoje povređenih

Avion sa 187 putnika i članova posade, koji je leteo iz Kanade u Meksiko, prinudno je sleteo na zapadu SAD zbog snažnih turbulencija, zbog čega su lakše povređena dva člana letačkog osoblja.