Protest protiv kubanskog mešanja

Nekoliko stotina opozicionih demonstranata u Karakasu protestovalo je u nedelju zbog mešanja Kube u unutrašnje poslove Venecuele, javio je AFP.

Nekoliko stotina opozicionih demonstranata u Karakasu protestovalo je u nedelju zbog mešanja Kube u unutrašnje poslove Venecuele, javio je AFP.

Bliski odnosi sa Kubom nastavljeni su i posle smrti venecuelanskog socijalističkog vođe, revolucionara Uga Čavesa, podsetila je francuska agencija, dodajući da je saradnja produžena i u vojnoj oblasti i po pitanjima bezbednosti.

Venecuelu potresaju demonstracije protiv vlade u kojima je od 4. februara poginulo najmanje 28 ljudi, a 400 povređeno.

"Odlazite kubanski špijuni" i "Ako ovako nastavimo bićemo Kastrokubanska Republika Venecuela", bili su neki od transparenata koje su u nedelju nosili demonstranti. Oni su pokušali da odu do kubanske ambasade i tamo održe miting, ali su ih vlasti sprečile u tome.

Neki analitičari kažu da kubanski savetnici učestvuju u bezbednosti zemlje. Karakas ne komentariše te tvrdnje.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.