SAD i EU ne priznaju referendum na Krimu

Američki predsednik Barak Obama rekao je u telefonskom razgovoru ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da je Rusija ugrozila suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine.

Američki predsednik Barak Obama rekao je u telefonskom razgovoru ruskom predsedniku Vladimiru Putinu da je Rusija ugrozila suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine.

Zbog toga su, kako je rekao, SAD i evropski partneri spremni da Rusiji "nametnu dodatne troškove" zbog njenog delovanja, saopštila je Bela kuća. Obama je, dodaje se, naglasio da postoji "jasan put za rešenje te krize - diplomatski, na način koji odgovara i intersima Rusije i naroda Ukrajine".

Kremlj je prethodno saopštio da su se Obama i Putin u telefonskom razgovoru dogovorili da zajedno pokušaju da stabilizuju situaciju u Ukrajini.

Ešton: EU neće priznati referendum

I visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton je izjavila da EU neće priznati rezultate referenduma na Krimu. "Nećemo priznati rezultate takozvanog referenduma na Krimu", rekla je Ešton novinarima uoči današnjeg zasedanja saveta za spoljne poslove EU u Briselu na kome će se odlučivati o sankcijama prema Rusiji.

Ona je istakla da će EU danas poslati "jasan signal Rusiji" da mora da poštuje međunarodno pravo i uspostavi dijalog sa vlastima u Kijevu.

  • nnn

    17.03.2014 11:40
    ...samo sto Krim nikad nije bio ukrajinski u istoriji, ni stanovnistvo..pripojen je u doba SSSR-a zbog nekog trgovinskog sporazuma...znaci administrativna greska i taktika tog toba...Kosovo je istorijski srpsko..
  • 17.03.2014 10:19
    Ešton je spram Rusije smešna ko Milošević spram NATO-a. A od njega je i termine učila.
  • ja

    17.03.2014 09:23
    "takozvanog referenduma"
    E moja Ketrin...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Tusk rekonstruisao vladu Poljske

Poljski premijer Donald Tusk danas je rekonstruisao vladu, u sklopu koje će dosadašnji koordinator specijalnih službi Tomaš Sjemonjak stupiti na dužnost ministra unutrašnjih poslova.