I Vojislav Koštunica podnosi ostavku?

Vojislav Koštunica obavestiće u sredu Predsedništvo stranke da podnosi neopozivu ostavku na mesto predsednika DSS, saznaju "Novosti".

Vojislav Koštunica obavestiće u sredu Predsedništvo stranke da podnosi neopozivu ostavku na mesto predsednika DSS, saznaju "Novosti".

Prema informacijama tog lista, bivši predsednik SRJ i premijer Srbije u dva mandata, rešio je da se posle velikog izbornog neuspeha praktično povuče iz dnevno-političke arene i da prepusti čelo stranke koju je osnovao 1992.

Izvesno je da će biti uvažen Koštuničin predlog da do nove vanredne izborne skupštine partijom rukovodi Aleksandar Popović, potpredsednik DSS, koji je bio kandidat i za gradonačelnika Beograda.

U utorak je pala i prva politička žrtva nedeljnih parlamentarnih izbora. Kako je i najavio, Mlađan Dinkić je podneo ostavku na mesto predsednika Ujedinjenih regiona Srbije. Tu odluku Dinkić je doneo zbog izbornog fijaska regionalista, koji nisu uspeli ni da se približe cenzusu na republičkim, ali ni na beogradskim izborima.

Do izbora novog rukovodstva, URS će voditi zamenik predsednika Veroljub Stevanović i potpredsednica Verica Kalanović.

  • Joker

    19.03.2014 14:23
    bio je 'učinkovit' političar ...
    ... na čelu partije nije ni četvrt veka, a u međuvremenu unazadio je Srbiju za pola. To se zove učinak.
  • Gari

    19.03.2014 10:18
    E da je sreće da je to uradio 6. oktobra 2000.
  • Zoran021

    19.03.2014 10:13
    sledeći
    Sledeći na redu je čanak i on je predsewdnik preko 20 godina! Još jedan doživotni! Vreme je!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.