Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

"Struja ne poskupljuje do proleća"

Elektroprivreda Srbije (EPS) neće do proleća tražiti poskupljenje struje, izjavio je danas v.d. direktora te kompanije Aleksandar Obradović.

Jak zemljotres kod Foklanda

Zemljotres jačine 6,6 stepeni po Rihteru registrovan je u južnom Atlantiku, jugoistočno od Foklandskih ostrva, saopštio je Američki geološki zavod.

Potonula dva broda kod Kine

Kineske vlasti su saopštile da su uz istočnu obalu Kine, u dva odvojena incidenta, potonula dva broda, pri čemu je jedan mornar poginuo, a njih 25 se zasad vode kao nestali.

"Tinejdžeri se truju alkoholom"

Povećan broj alkoholisanih tinejdžera, pogotovo petkom i subotom uveče, već je učestala slika, objašnjava portparolka beogradske Hitne pomoć Nada Macura.

Od danas besplatni tehnički pregledi

U okviru redovne akcije "Ispravno vozilo - bezbedno vozilo", provera tehničke ispravnosti motornih vozila biće besplatna od danas do 30. novembra na više od 200 linija tehničkih pregleda širom Srbije.

Podignuta optužnica protiv Artemija

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv bivšeg episkopa raško-prizrenskog Artemija, kao i protiv raščinjenog sveštenika Simeona Vilovskog i direktora Eparhijskog centra "Rade Neimar" Predraga Subotičkog i predstavnika nadzornog organa Jelene Šubarević iz Niša, prenosi B92.

Neredi u Kijevu na proevropskom skupu

U Kijevu su danas na pro-evropskim demonstracijama izbili žestoki neredi, tokom kojih su demonstranti pokušali da upadnu u sedište vlade, a policija uzvratila suzavcem kako bi ih rasterala.

Leskovac: Lovac ubio lovca

Leskovačka policija uhapsila je danas D.P. (69) iz Bojnika zbog sumnje da je u lovu ubio drugog lovca, rekao je Tanjugu portparol Policijske uprave u Leskovcu Boban Zdravković.