Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Svaka peta firma u blokadi

U Srbiji je za poslednja četiri meseca blokirano oko osam i po hiljada firmi. U ovom trenutku skoro svaka peta firma je u blokadi.

Da li je menadžment značajan i zašto je ismejan?

Osnovni cilj svakog pristojnog obrazovnog procesa nije da se zaliva bašta mediokritetstva, već da se unapredi društvo tako što se kroz smislen sistem pomaže ljudima da formiraju kritičku svest, realizuju svoje potencijale, usmere ih kao odgovarajućim profesijama (jer promašena profesija je gotovo robija) i da se iz te koncentracije mladosti, između ostalog, iznedre pravi lideri.

Poginule 24 osobe u udesu u Egiptu

Dvadeset četiri osobe su stradale, a 28 je povređeno jutros južno od Kaira u sudaru voza, kamiona i minibusa, saopštili su lokalni zvaničnici.

Desetine tornada u SAD, stotine povređenih

Na desetine tornada sa intenzivnom kišom pogodilo je srednji zapad Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i usmrtilo najmanje šest osoba, na stotine je povređeno i izazivana je velika materijalna šteta u Ilinoisu, Indijani i Kentakiju.

Femen: Abortus je svetinja

Miting protiv abortusa jedne hrišćanske grupe u centru Madrida, glavnog grada Španije, omelo je pet žena u toplesu iz feminističke grupe Femen.

"Izbori u Beogradu u drugoj polovini marta"

Član predsedništva SPS i ministar saobraćaja Aleksandar Antić izjavio je večeras da očekuje da će izbori u Beogradu biti održani u drugoj polovini marta, a da će do tada u privremenom veću iz redova socijalista biti Nikola Nikodijević.

Troje teško povređeno u sudaru autobusa i juga

Troje ljudi, povređenih danas u udesu u Biljanovcu kod Raške, primljeno je u Zdravstveni centar Novi Pazar i svi su trenutno van životne opasnosti, izjavio je Tanjugu direktor Zdravstvenog centra Novi Pazar Mirsad Đerlek.

"Smeta im ćirilica, ne smetaju im narodnjaci"

Hrvatski ministar branitelja Predrag Matić uveren je da će sutrašnje obeležavanje Dana sećanja u Vukovaru proći bez izgreda i tvrdi da ćirilica nije problem Vukovarčana, već da su to mala ulaganja i velika nezaposlenost.

Mandela veoma loše

Zdravstveno stanje bivšeg predsednika Južne Afrike Nelsona Mandele je i dalje prilično loše i on nije u stanju da govori, rekla je njegova bivša supruga Vini Madikizela-Mandela.

Izrael i Saudijska Arabija planiraju napad na Iran?

Izrael i Saudijska Arabija tajno sarađuju na planovima za mogući napad na Iran, u slučaju da pregovori u Ženevi ne urode zaustavljanjem nuklearnog programa Teherana, prenose danas izraelski mediji pisanje "Sandej tajmsa".