Novosadski informativni portal 021

Info - Hronološki

Čanak: Bez pune autonomije Vojvodina će izgubiti sve

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je danas centralnu vlast da nema nikakvog osećaja za postojanje Vojvodine, jer dugovi Republike prema Vojvodini iznose 100 milijardi dinara, što je ravno iznosu dva pokrajinska budžeta.

Mrkonjić: Ili ministar ili idem u penziju

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić izrazio je danas očekivanje da će, posle rekonstrukcije vlade, i dalje biti ministar i demantovao informacije prema kojima će postati direktor JP "Putevi Srbije" ili preći u Predsedništvo Srbije.

Nečas priznao vezu sa saradnicom

Bivši češki premijer Petr Nečas priznao je da je u ljubavnoj vezi sa najbližom saradnicom optuženom za korupciju i zloupotrebu položaja Janom Nađovom.

Hrvatska: Grana usmrtila turistkinju

Jedna osoba je poginula jutros u kampu u Orašcu kod Dubrovnika kada se odlomila grana stabla i pala na šator u kojem se nalazilo četvoro državljana Rumunije.

Gužve na svim graničnim prelazima

Na svim putevima u Srbiji, a posebno onim koji vode ka Bugarskoj, Makedoniji i Crnoj Gori, pojačan je saobraćaj s obzirom na smenu turista, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

U Jemenu poginulo 14 osoba

Četrnaest osoba, među kojima osam žena, poginulo je u eksploziji generatora u jednoj kući u Jemenu, javila je danas državna agencija Sana.

Smena Kneževića, Petkovića, Bačevića i Alise Marić

U okviru temeljne rekonstrukcije vlade, koju će prvi potpredsednik Aleksandar Vučić 20. jula predložiti Glavnom odboru Srpske napredne stranke, vladu će najverovatnije napustiti ministar kulture Bratislav Petković, ministarka sporta Alisa Marić, ministar poljoprivrede Goran Knežević i ministar rudarstva Milan Bačević, prenosi beogradska štampa.

Dačić: Moramo pronaći sredstva za kulturu

Premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je na Vlasini da moramo da nađemo sredstva za kulturu, da ona spada u nacionalne prioritete i da ulaganje u kulturu ne treba da zavisi od stranačke pripadnosti.

Rim: Podmetnut požar u školi

Srednja škola Sokrat u Rimu, poznata po angažovanosti đaka u borbi protiv homofobije, jutros je gotovo uništena u podmetnutom požaru.

Poginuo radnik na HE "Uvac"

Radnik Limskih hidroelektrana poginuo je danas prilikom izvođenja radova na trafostanici hidroelektrane "Uvac" kraj Nove Varoši.